sexuell hälsa

Jag kan inte ha sex med min man

sexuell hälsa Jag kan inte ha sex med min man
Anonim

Fråga

Hjälp! Jag kryper bara vid samlagsförhållandet med min man.

Jag verkar bli orolig och panik vid tanken på penetration. Detta har orsakat många argument.

I början av vårt förhållande var sex inte ett problem men kort efter äktenskapet blev det ett.

Vi har varit gifta i 18 år och har ibland haft fullständigt samlag men jag tycker att det är smärtsamt och upprörande. Jag har regelbundna smältprov och resultaten har varit normala.

Jag diskuterade det med min GP men han sa bara, "Koppla av och vara mindre angelägen."

Jag känner mig otillräcklig och onormal och att det finns något seriöst fel på mig.

Svar

Ledsen att höra om det här störande och smärtsamma problemet - men det är ganska vanligt. Jag har faktiskt sett många kvinnor med historier som liknar din egen. De flesta av dem har blivit bättre!

I de personliga hälsodetaljer som du har gett oss säger du att du tidigare haft "PID". Detta kan stå för antingen prolapsed inter vertebral disk eller pelvic inflammatory disease (PID).

Om du menar det senare är det uppenbart att du på något stadium av ditt liv hade inflammation i vävnaderna runt slidan, livmodern och äggstockarna. Denna inflammation orsakar feber och bäckensmärta - särskilt vid kön.

Jag säger inte att du nödvändigtvis fortfarande har PID - men det kan väl ha "konditionerat" dig att frukta smärta under samlag.

De symptom du nu har är typiska för de av det vanliga kvinnliga tillståndet som kallas vaginismus. Vänligen kolla på vår artikel om smärtsamt samlag (dyspareunia) - Jag tycker att du tycker att det är till hjälp.

Nästa sak för dig att göra, föreslår jag, är att konsultera en erfaren kvinnlig läkare på en familjeplaneringsklinik. (De är specialutbildade för att hantera detta problem.) Så hon kan kontrollera dig och lära dig ett sätt att slappna av de vaginala musklerna - och så övervinna detta problem.

Lycka till.

Med vänliga hälsningar

Dr David Delvin, GP

Läkares Råd