sexuell hälsa

Jag kan inte ha samlag


sexuell hälsa Jag kan inte ha samlag
Anonim

Fråga

Jag har sett min pojkvän i över 18 månader nu och är kär i honom och vi planerar att gifta oss i framtiden (jag är 24 år).

Problemet är att vi (eller ska jag säga jag) aldrig har kunnat få samlag.

Han har aldrig kunnat komma in i mig, även om han kan behaga mig på andra sätt. Han är väldigt tålamod med mig, men ibland orsakar det en belastning när han blir paranoid och tror att det beror på att jag inte älskar honom.

Det har hänt med flera män förut, men aldrig i ett seriöst förhållande, varför jag trodde att detta kan vara annorlunda.

Jag är inte säker på om det är en mental eller fysisk sak, som jag vet att kvinnor kan sträcka sig för att passa barnet, så varför händer detta? Det går till scenen där jag inte ens låt oss försöka som jag känner att jag vet vad som händer.

Vänligen kan du kasta lite ljus på eventuella orsaker eller möjliga sätt att övervinna detta problem?

Svar

Detta är ett mycket vanligare problem än du inser. Mestadels är problemet inte en fysisk.

Har du någonsin haft en intern undersökning? Har du testat ett smörjprov? Diskuterade du problemet vid den tiden?

Det skulle vara ganska enkelt att kolla om det fanns ett fysiskt problem. Att gå till ett cervical smear skulle vara det enklaste sättet att göra det - går du till en familjeplaneringsklinik? Om inte, kan din läkare undersöka dig.

De typer av fysiska problem som kan förekomma (även om jag tror att det är osannolikt att de är orsaken) är det sätt du gör, t.ex. hur din kropp bildades.

Detta är extremt osannolikt att vara problemet. Det kan bero på en kronisk infektion - tröst är den vanligaste av dessa. Inflammation av vagina i vagina skulle orsaka smärta under samlag till exempel - ett sådant problem kan lätt lindras.

Den mest sannolika orsaken är psykologisk och om det har varit ett problem i vilket skede du än är, räddas det att det händer varje gång och rädslan själv orsakar sedan muskelspänningen och problemet återkommer.

Du bör veta om din vagina känns torr eller våt vid tidpunkten för "penetration" - om du är torr så kan det vara ömt och kan orsaka spasmer - det kan hända när du fruktar vad som ska hända.

Det kan vara den enda orsaken - det finns två möjliga sätt att hantera torrheten.

Njut av din förspel till en orgasm eller åtminstone till punkten för vaginal våthet innan du försöker penetrera eller använd KY Jelly som du kan få hos någon kemiker för att göra vaginalen väggen slippa innan penetrationen.

De berömda mästarna och Johnson, som var de ledande könsterapeuten år sedan, utarbetade ett antal möjliga sätt att övervinna sexuella problem.

De föreslår i en sådan typ av problem att man håller med om att sätta gränser för din partner - säg att någon sexuell kontakt är ok för de närmaste veckorna utom för penetration.

Avtalet är att du kommer att njuta av varandra och koppla av ihop med att veta att det definitivt inte kommer att bli ett försök att penetrera.

När det känns okej varje gång och du båda känner dig avslappnad så kan du gradvis utöka gränserna, så att du bara kan penetrera bara ett finger eller två först, till exempel full samlag, men bara för en sekund eller två.

Tryck tillbaka gränserna endast när du känner dig trygg och bekväm.

Det handlar om så mycket råd som jag kan ge här - det kan finnas andra psykologiska saker för dig att hantera eller det kan finnas andra problem i ditt förflutna som du behöver lösa - så om de enkla åtgärderna jag har skisserat fungerar inte då ska du se din läkare eller familjeplaneringsläkare och bli refererad till en psykoseksuell terapeut.

Det här problemet du har behöver inte vara för alltid - det kan lösas.

Med vänliga hälsningar

Medicinska laget

Läkares Råd