matsmältnings hälsa

Jag lider av GORD

matsmältnings hälsa Jag lider av GORD
Anonim

Fråga

Jag har fått veta av min läkare att jag lider av gastroesofageal refluxsjukdom (GORD).

Jag tar för närvarande Pariet 10mg och dricker Gaviscon när det är nödvändigt. Jag är tre veckor i en fyra veckors kurs i Pariet.

Jag skriver för råd om nivån av smärta jag lider av. Som du kan se jag drabbats av ett magsår för tre år sedan, men smärtan är nu mer intensiv än vad jag tidigare har upplevt.

Finns det något annat jag kunde göra för att sänka nivån av smärta jag lider? Jag äter bara små måltider och äter inte på kvällen alls.

Jag har inte druckit alkohol och har bara ätit mat. Jag verkar nu ha smärta även när syra är mindre aktiv och mitt i ryggen gör ont för det mesta.

Även om det bara är en kort tid innan jag ser min läkare igen vill jag veta om du har några råd.

Svar

Tack för din förfrågan och jag är ledsen att höra om ditt problem.

Din läkare kanske redan har ökat din dos av Pariet vilket skulle lindra dina symtom borta, men om det inte har det, och med din tidigare magsårssår, bör följande gälla:

  • Se till att du har testats för Helicobacter pylori - bakterien som orsakar magssår. Jag är säker på att du måste ha varit i det förflutna och behandlas för det om det är positivt, men det kan ibland återkomma även efter behandlingen. Detta är viktigt.
  • En upprepad gastroskopi kan nu behövas om dina symptom inte löser sig, särskilt med tanke på din unga ålder. Diskutera detta med din läkare.

Med vänliga hälsningar

Medicinska laget

Läkares Råd