hjärta och blod

Jag har hjärtklappning - borde jag vara orolig?

hjärta och blod Jag har hjärtklappning - borde jag vara orolig?
Anonim

Fråga

För ungefär ett år sedan diagnostiserades jag med ett eventuellt Wolff-Parkinson-White-syndrom hos min läkare under ett rutinmässigt EKG.

Jag hänvisades till en kardiolog som föreslog mot ablation eftersom jag inte upplevde några symtom på svimning eller frekvent hjärtklappning.

Men under de senaste dagarna har jag upplevt hjärtklappningar från tid till annan. Det mest störande avsnittet inträffade igår kväll medan du sovit.

Jag kände mig som om mitt hjärta hoppade över ett slag och sedan återupptar med ett hårt slag som jag kunde känna i min hals. Jag kollade min puls och mitt hjärtslag var ojämnt.

Det var två eller tre vanliga slag, sedan en paus, sedan två eller tre snabba slag, sedan en paus, sedan två eller tre långsammare slag.

Detta fortsatte i ca 10 minuter och sedan reglerade sig tillbaka till en mer regelbunden rytm på cirka 65 slag per minut.

Sedan dess verkar jag få en tillfällig känsla av ett hårt hjärtslag, men min rytm verkar annars normalt.

Är det något jag borde oroa mig för?

Svar

Det beror på vad du menar med "orolig".

De symptom du beskriver är helt förenliga med din diagnos av Wolff-Parkinson-White-syndromet, så är det inte troligt att det beror på något annat.

Poängen din kardiolog gjorde var om bristen på indikation för behandling, vilket fortfarande är det viktiga.

Om du börjar utveckla symtom som stör dig och börjar störa ditt liv så ökar behovet av behandling.

Jag misstänker att den här händelsen inte är tillräcklig för att ändra någonting i sig, men om det händer ofta så vet du att det är dags att ompröva saker.

Med vänliga hälsningar

Medicinska laget

Läkares Råd