sexuell hälsa

Jag är torr och jag har en tröstliknande infektion


sexuell hälsa Jag är torr och jag har en tröstliknande infektion
Anonim

Fråga

Min partner och jag är mycket glada tillsammans, men vi har återkommande sexproblem. Vårt sexliv är bra men vi verkar vara plågade med ett hinder eller en annan.

För det första hittar jag ofta sex ganska smärtsamt och jag kände att detta berodde på brist på naturlig smörjning.

Men, efter att ha läst mer om det, tror jag att det kan vara en kombination av mig att oroa mig för att det kommer att vara smärtsamt och någon form av infektion.

Anledningen till att jag tror att det kan bero på infektion är det under lång tid (längre än det här förhållandet). Jag har känt att jag lider av permanenta milda tröstsymptom.

Det mest uppenbara symptomet är en illaluktande men lätt vaginal urladdning.

Andra symptom inkluderar en brännande känsla ibland under samlag.

Dessa symtom sällan blir mer extrema men vid ett nyligen cervikalt smärtprov berättade doktorn mig om att jag hade tröst och ordinerat mig en pessary.

Jag har också köpt från kemisten en extern vaginal tvättprodukt innehållande mjölksyra. Det är utformat för att hjälpa till att återställa det naturliga pH-balansen som vanliga tvål tenderar att förstöra.

Men lukten fortsätter och nu verkar min pojkvän ha tröstliknande symtom.

Jag känner mig så skyldig för att han aldrig haft dessa problem innan han träffade mig. Han har också en illaluktande utsläpp som verkar samla in under hans förhud.

Jag har hört att det är potentiellt farligare för män att ha tröst, så jag vill verkligen veta vad han ska använda för att behandla det och om det verkligen är tröst eller något mer allvarligt.

Jag är så trött på att jag ständigt har dessa symtom och önskar att jag inte behövde vara orolig över det.

Det är så svårt att berätta om det här är bara hur jag är eller om det finns något fel som behöver behandlas. Finns det något vi kan båda göra för att bli av med det här en gång för alla?

Svar

Ärligt talat, vad du verkligen behöver nu är en exakt diagnos.

För att vara säker på att detta är tröst, måste du ha vaginala vattkoppor tagna. Dessa skickas sedan till laboratoriet. Helst bör din pojkvän också checkas ut.

Det enklaste och mest effektiva sättet att göra det här är att gå till din närmaste genitourinary medicine (GUM) klinik där de gör en sådan rutintestning cirka 50 gånger om dagen!

De söker också efter massor av andra saker, inte bara tröst.

Jag noterar att du bor i Sussex, och det finns en bra och vänlig GUM-klinik vid Claude Nicol Unit i Brighton, mittemot Royal Sussex County Hospital.

Ring dem på 01273 664721. Om det är för långt för dig, kommer de att berätta var närmaste klinik är.

Observera att om "anti-infektion" behandling inte löser problemet, så känner känslomässiga faktorer förmodligen en roll.

Så du behöver söka specialiserad rådgivning om sex från en kvinnlig läkare - kanske hos en familjeplaneringsklinik eller ett ungdomsrådgivningscenter.

Med vänliga hälsningar

Dr David Delvin, GP

Läkares Råd