hud och hår

Jag är övertygad om att mitt hår faller ut

hud och hår Jag är övertygad om att mitt hår faller ut
Anonim

Fråga

Under de senaste tre månaderna har jag märkt att mitt hår verkar vara väldigt tunt och jag är övertygad om att det faller ut.

Det verkar finnas mycket hår i borsten efter att jag har borstat det och om jag driver min hand genom det verkar håret komma ut utan att jag drar det från min hårbotten.

Jag har nyligen förlorat mycket tyngd snabbt genom att inte äta mycket mat och är orolig för att detta är orsaken.

Även om jag har ätit normalt i två månader nu och har återvunnit en del av den vikt jag förlorade. Jag tar också ett multivitamin- och mineraltillskott.

Hur vet jag om mitt hår faller ut? Kommer det att växa tillbaka och sluta falla ut om jag fortsätter att äta tillräckligt med mat och tar denna vitamin- och mineralplatta?

Detta är oroande för mig så mycket och jag skulle verkligen vilja veta vad jag kan göra åt det?

Svar

Det finns många potentiella orsaker till hårförtunning och håravfall, men din senaste diet är den mest troliga gärningsmannen.

Det tar ett tag för hårsäckarna att återhämta sig från skador, så om problemet orsakas av den senaste kostenbegränsningen, då kommer en bra balanserad diet igen att börja förbättra håret under de närmaste månaderna.

Det kommer ingen skada att komplettera denna goda diet med multivitaminer och mineraler, men de kommer inte att sortera problemet själv.

Det finns en annan potentiell orsak som bör uteslutas, en sköldkörteln som inte fungerar ordentligt.

Din läkare kan enkelt kolla detta med ett enkelt blodprov, så det är värt ett besök för att få detta checkat ut.

Med vänliga hälsningar

Medicinska laget

Läkares Råd