hjärta och blod

Hypertoni vid 34 års ålder: är detta ovanligt?


hjärta och blod Hypertoni vid 34 års ålder: är detta ovanligt?
Anonim

Fråga

Jag har haft tre blodtryckskontroller och de har alla varit höga - 158/98. Min läkare har rekommenderat mig att skära ner min dricka och sluta röka.

Är det ovanligt att lida högt blodtryck i en ung ålder?

Svar

Ditt blodtryck styrs av många faktorer och det varierar vid olika tidpunkter på dagen och i olika situationer.

Det tenderar att vara högre på morgonen och kan höjas när du stressas, utövar, dricker alkohol, röker eller äter en kost rik på salt.

Vissa människor utvecklar konstgjort högt blodtryck med stressen att se doktorn, ett fenomen som kallas "white coat syndrome".

Den goda nyheten är att denna typ av förhöjt blodtryck är rent temporärt och inte representerar någon pågående störning.

I de allra flesta fall yngre personer med högt blodtryck har avläsningar ingen underliggande abnormitet som garanterar medicinsk behandling.

En enkel förändring i livsstil, där du går ner i vikt, slutar röka, minska ditt saltintag och undvika stress, kan göra hela skillnaden.

Regelbunden motion kan också hjälpa till, för även om blodtrycket stiger naturligt under träning (som det måste för att ge kroppen tillräcklig cirkulation och syre).

Fysisk aktivitet gör hjärtat effektivare och sänker blodtrycket när kroppen ligger i vila.

Din läkare har rätt att råda dig att sluta dricka och röka och om du kan göra detta och anta andra hälsosamma åtgärder som jag har nämnt, kommer du säkert att se att ditt blodtryck återgår till normalt inom en månad eller två.

Om så inte är fallet bör du då genomgå några enkla undersökningar för att ta reda på orsaken till ditt minimalt upphöjda blodtryck.

Detta skulle inledningsvis innefatta ett röntgenröntgen, EKG och ett blodprov, även om chanserna för dig som kräver dessa test är smala.

Med vänliga hälsningar

Medicinska laget

Läkares Råd