läkemedel

Så här använder du läkemedelsdatabasen

läkemedel Så här använder du läkemedelsdatabasen
Anonim

Information om läkemedel på

Apotekslaget har sammanställt läkemedelsdatabasen uteslutande för.co.uk. I databasen hittar du faktablad på de flesta läkemedel som finns i Storbritannien. Faktabladet innehåller viktig information om varje produkt, t.ex. dess användningsområden och eventuella biverkningar, alla beskrivna på ett tydligt, exakt och lättförståeligt sätt.

Mer än 2800 produkter finns listade i databasen, inklusive både märkesvaror och generiska läkemedel och receptbelagda läkemedel. Dessa granskas regelbundet och uppdateras, och nya produkter läggs till kontinuerligt för att säkerställa att informationen vi tillhandahåller är korrekt och aktuell.

Hur hittar jag ett medicinblad?

Du kan söka efter ett läkemedel antingen med sitt varumärke eller med dess generiska namn (namnet på den aktiva ingrediensen i läkemedlet). Sökningen hittar faktablad för alla läkemedel med det namnet eller innehåller den aktiva beståndsdelen, liksom andra artiklar som nämner det läkemedlet, till exempel artiklar om tillståndet läkemedlet används för att behandla, fråga expertfrågorna eller nyhetsfunktionerna.

Du kan också söka efter ett läkemedel med det tillstånd som det används för att behandla, till exempel söker efter behandlingar för akne hittar du en sida som listar alla olika typer av läkemedel som används för att behandla akne.

Vilka referenser används för att framställa faktablad?

Våra farmakologer strävar efter att producera bevisbaserad, pålitlig och lättförståelig information om läkemedel. Medicinska faktablad skrivs och granskas med den senaste läkemedels-, farmakologiska och medicinska vetenskapliga litteraturen. Ett brett spektrum av välrenommerade referenskällor används för att producera informationen, inklusive följande (i alla fall används den mest uppdaterade utgåvan vid skrivning eller granskning av faktabladet):

 • Sammanfattningar av produktegenskaper (SPC) från läkemedelsföretag som tillverkar läkemedlet.
 • Patientinformation Broschyrer från läkemedelsföretag som tillverkar läkemedlet.
 • British National Formulary (BNF).
 • British National Formulary for Children (BNFc).
 • Stockleys droginteraktioner.
 • Drogsäkerhetsuppdateringar från läkemedels- och hälsovårdsmyndigheten (MHRA).
 • Droger i graviditet och amning - Briggs, Freeman och Yaffe.
 • Läkemedels- och laktationsdatabasen (LactMed).
 • UK Drugs in Lactation Advisory Service.
 • NICE vägledning.
 • Kliniska kunskapssammanfattningar.
 • Martindale - Den fullständiga läkemedelsreferensen.
 • Terapeutiska droger - Dollery.

Hur hålls medicindatabasen uppdaterad?

Våra apotekare håller sig uppdaterade med utvecklingen i läkemedelsvärlden och identifierar faktablad som kräver en uppdatering dagligen. Medicinsk faktablad ses över och omedelbart ändras om det behövs. Detta säkerställer att vår information är korrekt och aktuell.

Medicinska faktablad utvärderas också systematiskt för klinisk noggrannhet. Datum för senaste granskning visas på varje faktablad.

Faktablad på nyligen lanserade läkemedel läggs också till varje vecka.

Det är viktigt att komma ihåg att databasen endast har sammanställts för informationsändamål och är avsedd att komplettera och inte ersätta de råd du får från din läkare eller apotekspersonal.

Läkares Råd