baby och småbarn

Hur topp och svans din baby

baby och småbarn Hur topp och svans din baby
Anonim

För den första veckan kan du upptäcka att "topping and tailing" är det enklaste sättet att bada din baby.

Topping och tailing betyder helt enkelt att tvätta ditt barns ansikte, nacke, händer och botten noggrant, morgon och natt samt att rengöra nappyområdet efter behov.

Förberedelse

Se alltid till att rummet är varmt och fritt från torka (helst 18 ° C).

Du kommer att behöva:

  • En skål med varmt vatten.
  • En handduk.
  • Bomull.
  • En ny blöja.
  • Rena kläder.

Garnering

Torka varje öga genom att använda en bit bomullsull doppad i kallt kokt vatten och torka försiktigt över ditt barns öga, från näsan utåt. Använd en ny bit bomull för varje öga.

Torka öronen med en fuktig bomullsullkudde / boll, men rengör inte inuti dem och använd aldrig bomullspinnar. Kom ihåg att torka bakom öronen eftersom mjölken ofta droppar där och kan bli ont om området inte rengörs och hålls torrt.

Slutligen, använd färskt bitar fuktig bomullsull för att torka ditt bebis ansikte, nackkroppar och händer och se till att veckorna är torra för att undvika chaffing från fuktig hud.

svans

Tvätta ditt barns könsorgan och botten och se till att alla veck har rengjorts och torkats. Torka alltid alltid med baby-tjejer från front till back, eftersom de är benägna att få urininfektion.

Det finns en vit, krämliknande substans i babyflickornas vaginor vid födseln. Detta är resterna från vermix (det skyddande skydd som skyddar huden i livmodern). Försök att inte ta bort den under rengöring, eftersom den så småningom kommer att absorberas och fungera som en utmärkt barriärkräm.

Medan din son är en bebis, kommer hans penis självrensande i viss utsträckning. Försök inte dra tillbaka höljet för att rengöra. Använd alltid färskt bomullsullkulor när du rengör de separata ytorna för att undvika korsinfektion.

Badning

Klar att bada din baby? Läs vår guide till basinformation om bathtime.

En annan fördel med "topping and tailing" är att du kommer att kunna hålla din nyfödda barns navelstubbe torr.

Andra läser:

Varför gråter spädbarn?: Varför gråter spädbarn, och vad kan du göra när din baby hyler inkonsolabelt?

Hitta ett barnnamn: Vi har en samling av mer än 6000 pojkar och flicknamn.

Fallgroparna med att vara en ny förälder, vi tittar på hur man ska rensa bort dem med råd och tips från våra föräldrakunniga.

Läkares Råd