tonåring

Hur man märker stressen hos dina barn

tonåring Hur man märker stressen hos dina barn
Anonim

Vem vill inte återvända till sin barndom, utan vuxna ansvar, räkningar att betala eller nio till fem för att gå till. Men vi glömmer hur stressig barndomen kan vara, och idag mer än någonsin. YoungMinds, barnens mentala hälsa välgörenhet, säger att en oroande 1 av 10 barn och ungdomar i åldern 5-16 drabbas av en diagnoserbar psykisk sjukdom, som stress, depression och ångest - det är cirka tre barn i varje klass och siffrorna ser ut att fortsätta öka.

Unga människor, som vuxna, upplever stress, som kan komma från en mängd olika källor från mobbning, syskonriktivitet, föräldrar blir skilda, rörelsehus och grupptryck. Det här är alla ganska normala delar att växa upp, men eftersom barnen nu har mindre tid och förväntningarna är så höga, kan dessa vanliga problem förstoras och mindre lätt för dem att hantera. Carole Spires, ordförande i International Stress Management Association säger,

"Föräldrar är inte utbildade för att vara föräldrar och särskilt år 2016, det är inte en lätt tid att vara mamma eller pappa eftersom det finns så många distraktioner och förmodligen 40 år sedan var det så mycket lättare. Föräldrar behöver support, de behöver vägledning och de Behövs hjälp."

Så här ser du tecknen på att något kan vara fel i dina barn:

1. De vill hoppa över skolan

Det är ingen överraskning att höra att ditt barn inte vill gå till skolan den udda dagen, men om det blir vanligare, var medveten om att det kanske finns en bakomliggande orsak till att de vill stanna hemma. Så många saker kan orsaka stress i skolan - tentor, skolarbete, socialt passande och i värsta fall mobbning .

Geraldine Walford, en konsult inom barn- och ungdomspsykiatri Dr Morton's - den medicinska hjälplinen säger att de kan bli stressade på grund av att de har en annan inlärning takt än andra i sin klass. De kan vara väldigt ljusa men lite långsammare vid läsning till exempel:

"De kan lätt bli kända för att bli dumma och det här ställer dem under stor stress och de kan börja vara negativa om skolan. Speciellt pojkar kan ha problem med detta och det kan påverka hur de känner sig om andra ämnen också."

2. Deras kvaliteter glider

Ett annat berättande tecken på stress är hur deras betyg är. Om de brukade få As och Bs och de börjar få Cs och Ds, fråga sig varför. Carole säger

"Du går inte bara från en klass A till en betyg D, det sker inte bara över natten. Se på betyg, titta på sina ansträngningar, prata med lärarna och delta i alla föräldraafton. Ta tid att gå i skolan."

Barn kan också känna stort tryck från sina föräldrar och lärare under provtiden. En nyligen genomförd studie utförd av NSPCC fann att akademiska bekymmer var den största orsaken till stress för nästan 50% av barnen:

"Jag kommer ihåg att arbeta på samaritanerna och att ha ett barn på tolv år som kände sig självmord, bara för att förväntningarna på dem var så höga och de visste att de inte hade gjort bra i sina betyg och att de inte hade modet att prata med deras föräldrar. Vi var tvungna att ingripa och prata med föräldrarna som inte inser att de satte så mycket på sitt barn. "

3. deras matvanor har förändrats

Som hos vuxna är en stor indikator på stress hur man relaterar till mat. Det kan gå på två sätt: ett barn kan äta, där de använder mat som en komfort eller de kan äta och förlora intresse av att äta helt och hållet. Geraldine säger:

"När du är lite äldre, säg i åldern nio eller tio, kan maten vara en riktig komfort, särskilt när de kan nypa in i butiken på väg hem. Naturligtvis hjälper det inte för att de kan lägga på sig och få mobbade. Det kan också fungera tvärt om där ditt barn inte vill äta alls. "

4. De säger att de känner sig fysiskt sjuk

Förstå att "sjukdom" kan orsakas av stress. Stress kan uppstå som fysiska symptom, som huvudvärk och magsår. Om detta händer oftare eller ökar i vissa situationer, som före en tentamen, kan barnet få stress. De kan också visa sin stress i fysiskt beteende, som att vara mer hoppiga och mindre kunna slå sig ner.

5. De sover inte hela natten

Barn som lider av stress har ofta dålig sömn - de sover inte genom natten, har svårt att gå av eller i värsta fall blöta bädden. När ett barn inte får tillräckligt med sömn uppträder allt som hos vuxna och det är ofta svårt att hantera vardagliga situationer. Om de blir sömniga eller mer trött följande dag, fundera på hur många timmars driftstopp de får:

"Modern teknik spelar så stor roll i detta. Ditt barn kan ta sin telefon och iPad i sängen med dem och det kan kanske hindra dem från att sova. Så underbart som modern teknik är det nödvändigt att övervaka det."

6. De har en negativ utsikt

Visas ditt barn ledsen och olycklig? Titta på deras beteende och kanske misslyckas de med att uppmärksamma dig - men inte ens på medveten nivå, säger Geraldine. Vid ett barn som vanligtvis inte är mycket uppfört är det en indikator .

Carole säger att en förälder ofta inte vet vad deras barn blir förknippade med, särskilt om de arbetar heltid.

"Du måste känna till beteendet i ditt barn som normalt för att känna igen några förändringar. Det är ofta inte det som sägs, det är viktigt, men det som inte sägs."

Vad gör man: lyssna (och översätt)

Carole säger att det är så viktigt att lyssna på ditt barn - ofta frågar dom inte om det är något fel och om du gör det kan de säga "ingenting" men ibland för att få barnen att prata är det bra att spendera individuell tid med dem och få dem att öppna upp.

"Baka en tårta, bygg lite Lego, fråga dem allmänna frågor - som vem sitter bredvid dig. Anslut dem - de öppnar när de har din individuella uppmärksamhet."

Om du känner att något är fel, skulle den första porten vara att tala med din läkare. Ibland kan ett barn vara ovilliga att gå till doktorn, men du kan gå på barnets vägnar och prata om det i början.

För föräldrar som har svårt att klara sig och oroar sig, driver YoungMinds en föräldrahjälp ( 0808 802 5544 ), som erbjuder information och rådgivning till alla vuxna som oroar sig för en ungas känslomässiga problem, uppförande eller mentala hälsa fram till dess ålder av 25.

Läkares Råd