hudvård

Hur en potatis kan hjälpa dig att bli av med mörk under ögonkretsen (verkligen!)

hudvård Hur en potatis kan hjälpa dig att bli av med mörk under ögonkretsen (verkligen!)
Anonim

Om du plågas av pesky undereye cirklar, är den största gärningsmannen här genetik. Vissa kvinnor är helt enkelt födda med rättvis eller tunn hud och mindre fett i detta område, vilket kan leda till att kapillärer och vener uppträder - speciellt när blodet sitter där på grund av sömnbrist, säger Joshua Zeichner, MD, en dermatolog i New York City .

"Dessa människor har vanligtvis små blåa mörka kretsar, även sedan de var unga. Men som huden förlorar kollagen och längre, blir de ännu mer uttalade."

Kronisk inflammation, som från allergier, kan också skina genom att ge dem en brunaktig kant. Ingredienserna du söker efter i en produkt kommer att bero på skuggan av dina cirklar:

Om dina väskor är blå-tinged ...

Detta innebär att de är sannolikt resultatet av svullna blodkärl nära hudens yta, så gå till en koffeinberedning på morgonen.

"Koffein bekräftar blodkärl", säger Dr. Zeichner.

Om dina väskor är bruna ...

Det är nog en problem med hyperpigmentering .

"Kroppen svarar mot inflammation - från t ex allergier och gnidning - som en skada, och skickar extra melanin för att reparera det, säger Dr. Zeichner.

Här är superstar eye brightener ingredienser vitamin C och niacinamid, används morgon eller natt.

Prova potatishärdan

För att lätta mörka cirklar, tunt skiva potatis, kolla sedan i vatten i kylskåpet; Applicera på ögonen i 10 minuter, säger Jeanette Graf, MD, en hudläkare i New York City. Potatis innehåller enzymet katekol, vilket lindrar huden. Vem behöver gurka?

Läkares Råd