privat behandling

Hur mycket kostar en privat konsult att se mig?


privat behandling Hur mycket kostar en privat konsult att se mig?
Anonim

Att se en konsult är kanske den viktigaste etappen av din privata medicinska behandling, eftersom de är den som kommer att diagnostisera ditt tillstånd och bestämma om det mest effektiva behandlingsförloppet. Din läkare kommer att skriva ett brev som hänvisar dig till konsulten och förklarar deras anledningar för att begära utnämningen, men det är den konsult som gör den slutliga diagnosen.

Konsulter är högsta specialistläkare och det tar ungefär nio år att göra betyget efter examen från en femårig medicinsk kurs. Naturligtvis är de här läkarna vid denna tidpunkt i sin karriär mycket välutbildade och erfarna och deras lön och privata avgifter reflekterar detta.

Typiska avgifter för en privat konsult

En typisk konsultuppgörelse kostar mellan £ 100 och £ 250, beroende på var du bor och typen av samrådet. Till exempel:

  • Ett samråd med carpel tunnel syndrom med Spire Healthcare kostar £ 200 på Thames Valley sjukhus, men bara £ 180 på sitt Wirral sjukhus i nordväst.
  • En Thames Valley konsultation för en koloskopi kostar bara 160 £, men ett samråd för en back-operation kostar 250 £.
  • Du kan förvänta sig att betala betydligt mer - kanske så mycket som £ 500 - för en konsult som är ledande inom sitt område och som arbetar på ett av de prestigefyllda privata sjukhusen i centrala London.

Uppföljningsbesök är vanligtvis billigare än det första samrådet, men du debiteras fortfarande för utnämningen. Uppföljningstider är vanligen omkring 100 kronor.

Om ditt privata samråd

Det är viktigt att komma ihåg att ditt första privata samråd inte kommer att inkluderas i kostnaden för ett fast prisoperation eller behandlingsschema. Inte alla som har ett samråd kommer att kräva operation så det debiteras vanligen separat.

Du kan också konstatera att din privata sjukförsäkring utesluter det inledande samrådet, som endast täcker för själva operationen och din invalid vistelse. Detsamma gäller efterföljande konsultationer eller polikliniska möten, vilka endast ingår i den dyrare politiken.

Det är också värt att tänka på att ett privat samråd inte får vara längre än ett liknande samråd på NHS. Konsulter är väldigt upptagna människor med ett ordentligt schema och det är osannolikt att de spenderar längre tid med dig än vad som är nödvändigt, även om du betalar för sin tid, så förvänta dig inte den röda mattan-behandlingen.

Varför betala för en privat konsult?

Även de allra bästa konsulterna är fortfarande gratis på NHS, så varför skulle du betala omkring 200 £ för kanske femton minuter av sin tid? Det finns många fördelar som motiverar kostnaden för privata konsultationer, inklusive:

  • Inga väntelistor - du kan se din konsult så fort du behöver i taget för att passa dig.
  • Mer val - du kan välja den konsult du vill se, snarare än den du tilldelas av NHS.
  • Inga junior läkare - även när du har en konsultuppgörelse med NHS, finns det ingen garanti för att du faktiskt kommer att se konsulten personligen, och du kommer ofta att vidarebefordras till ett av deras team av junior läkare. När du betalar för att se en konsult, är du garanterad att se dem personligen.

Vill veta mer?

Hur väljer jag en privat konsult?

Behöver jag en GP-hänvisning för att se en privat konsult?

Hur vet jag om en privat konsult är bra?

Hur väljer jag en privat klinik eller ett privat sjukhus?

Vem reglerar privata sjukhus?

Vad är ett paket med fast prisoperation?

Vad är en NHS privat patientenhet?

Kan jag få behandling på ett privat sjukhus under NHS?

Vad kostar privat kirurgi och behandling?

Hur kan jag betala för privat behandling?

Hur mycket kostar en privat operation?

Kan jag få ett lån för kostnaden för en privat operation?

Hur får jag en offert för privat behandling?

Finns det finansiella system för privat operation och behandling?

Är privatbehandling utomlands ett realistiskt alternativ?

Hur klagar jag på en privat konsult?

Hur klagar jag på ett privat sjukhus eller klinik?

Vad händer om något går fel med privat operation eller behandling?

Ger privata sjukhus någon form av garanti?

Läkares Råd