skönhet

Hur bli av med påsar och mörka cirklar runt ögonen

skönhet Hur bli av med påsar och mörka cirklar runt ögonen
Anonim

Stress, sömnbrist och jämn genetik kan göra att vi ser trötta ut och under vädret. Detta förvärras bara med åldern, eftersom musklerna som stöder ögonlocken försvagar. Vätska eller fett kan också samlas under ögonen, vilket orsakar puffiness och svullnad. Från enkla livsstilförändringar till hjälpsamma små produkter finns det många sätt att hantera dessa hemska skuggor.

Släck ljuset

Det är viktigt att du får en god natts sömn. Finns det några extra distraktioner som hindrar dig från att gå in i en djup sömn? Se till att du stänger av naturljus från utsidan. Varför inte investera i ett par mörkläggningsgardiner.

Logga ut och stäng av alla dina tekniska gadgets. "Det blå ljuset som din bärbara dator och mobilutgåva undertrycker melatonin", säger sömneksperten Professor Derek-Jan Dijk. Melatonin är ett viktigt sömnreglerande hormon som vår kropp producerar när vi är i fullständigt mörker. Tyvärr reducerar melatoninhalterna med åldern, så döma de sena nätterna och koppla ifrån för att uppnå en ungdomlig utseende.

Ät bra

Några enkla regler att följa inkluderar att undvika alkohol och koffein några timmar före sängen. Försök inte att äta en tung måltid innan du slår på säcken. Dessa tips hjälper dig att sova mycket bättre.

Minska puffiga ögon genom att försäkra dig om att du dricker mycket vatten för att förbättra blodcirkulationen. Reglera ditt saltintag för att undvika att behålla överskott av vatten, vilket också kan orsaka puffiga ögon.

Re-utvärdera din fem-dag för att säkerställa att du får allt väsentligt sömninducerande vitamin. Vitamin B12 är viktigt för att bekämpa trötthet. Hitta det i ägg, kött och fisk som lax och torsk.

Din hud är det näst viktigaste avgiftningsorganet efter din lever, och allt som din lever inte kan hantera blir shunted där, vilket leder till fläckar, tråkig hud, rynkor och ögonpåse.

"Anti-aging avgiftning hjälper dina celler att ta bort toxiner och absorbera de antioxidant näringsämnen som finns i livsmedel som frukt, grönsaker, nötter, frön, fet fisk, örter och kryddor", säger nutritionisten Charoltte Watts (de-stressyourlife.com). "Alla skyddar din hud mot fina linjer, mörka cirklar och andra synliga tecken på åldrande."

Klocka på

Det är viktigt att få en god natts sömn varje natt. Låt dig tillräckligt med tid att falla i en djup sömn och vakna sedan naturligt. Djup sömn är den enda tiden då din hjärna faktiskt vilar, säger Dr Neil Stanley, chef för sömnspecialisten Kliniska studier och forskningsenheter vid Norwich och Norfolk University Hospital. "Djup sömn är också den enda gången hjärnan faktiskt vilar, " tillägger han.

Ditt sovrum borde vara förknippat med sömn, så ta ut TV: n, ta av datorn och ge dig själv tid att slappna av och läsa en bok innan du stänger av lamporna.

Bäst köper

Det finns några stora krämer och rullar för att uppdatera huden runt ögonen. Var noga med att leta efter en mild, hydrerande produkt, eftersom huden i detta område är extremt känslig.

Prova Premium Scottish Spa-märket Pure Lochside Organic Pure Eye Serum - tillgängligt från Urban Retreat på Harrods.

För ett prisvärt alternativ är Garnier Caffeine Eye Roll-On en utmärkt produkt att dyka upp i din gymväska. Kyleffekten ger en uppfriskande känsla medan koffein- och Pro-vitamin B5-ingredienserna bekämpar de mörka cirklarna.

Voya Bright Eyes är en rik, starka ögonkräm. Full av eteriska oljor, utnyttja fördelarna med tang extrakt för att förlora påsar och fina linjer.

Lugna ditt sinne med Bach Rescue Night Spray. Bach Rescue Remedy sägs lugna dig i spända situationer. Nu finns det en räddningsnattspray för att lugna dig i sömn tack vare blommens essenser och vit kastanj.

Lägg till en extra gnista i ögonen med Murine Bright and Moist eyes. Den är formulerad med ett lysmedel för att ge supervita, ljusa ögon och två fuktgivare som hjälper till att uppdatera och lugna.

Andra läser också:

Förvisa mörka cirklar under dina ögon: När du tittar i spegeln ser du mörka cirklar runt dina ögon? Om så är fallet är du inte ensam.

8 av de bästa kroppsvätskorna: Det är viktigt att skydda din hud från elementen så ta en titt på vårt urval av de åtta bästa kroppsfuktarna.

Läkares Råd