hårvård

Så här får du ut det bästa av dina skönhetsprodukter: smink

hårvård Så här får du ut det bästa av dina skönhetsprodukter: smink
Anonim

Hur du faktiskt tillämpar dina skönhetsprodukter är lika viktigt som vad du använder. Så här får du ut det mesta av allt från mascara till blusher.

Powder blusher

"Använd en mjuk, naturhårig blusherborste, applicera en liten mängd blusher på dina kinder i ett spolat utseende", säger Dani Guinsberg, sminkchef på sessionskolan.

"Tappa eventuell överflödig färg från borsten över dina kindben. Peachy toner är bra för att ta ner röda kinder, medan rosa nyanser är perfekta för en vacker glöd."

Cream Blusher

"Fingrar är det bästa verktyget för att applicera krämprodukter, eftersom värmen från dina fingertoppar gör det möjligt att smälta produkten och blanda den perfekt", säger Dani Guinsberg.

"Börja med att försiktigt klappa en liten mängd krämblåsare med ditt ringfinger för den lättaste handen vid din kindbens äpple. Använd ett rent finger och blanda tills produkten blir ren och klistra över överflödig färg längs dina kindben. Upprepa denna process tills du är nöjd med färgdjupet. "

Läppenna

"Lipliner är utmärkt för en djärv pout och det är viktigt för glamorösa röda läppar", säger Dani Guinsberg.

"Innan du applicerar din läppfärg fyller du läpparna snyggt med en skarp penna som matchar din valda läppfärg, så att du definierar cupidens båge och mitten av underläppen för extra slag och felfri form. Var försiktig med att applicera liner mindre tungt i munstyckets hörn och lägger till illusionen av fullhet i mitten. "

Läppstift

"För långvarig läppfärg, klistra in en liten mängd concealer på läpparna som en bas", berättar Dani Guinsberg.

"Detta ger läppstiftet något att ta på. Applicera sedan ett silikonbaserat liner, såsom Lipstick Queen Invisible Liner, £ 18, runt läpplinjen och yttre delen av munnen för att förhindra att din läppstift blöder."

Kohl

"Du kan uppnå så många olika utseende med kohlpenna - det beror helt på applikationen", säger Dani Guinsberg.

"För en neutral dagstidning, gå till ett brunt eller mjukt grått eyeliner. Se till att penna är skarp och applicera den nära roten av fransarna, från mitten mot ytterkanten. Avsluta genom att punktera längs den nedre franslinjen i samma riktning. Detta kommer att definiera dina ögon samtidigt som de ser större och ljusare ut. "

Ögonbrynspenna

"Börja med att borsta dina ögonbryn nedåt för att avslöja bukens naturliga form i dina ögonbryn", berättar Dani Guinsberg. "Med en ögonbrynpenna som matchar hårets naturliga färg, applicera i små slag som om du drar på små hår och följer ögonbrynsbågarna."

Du kan mildra den övergripande effekten genom att försiktigt borsta dina pannor igen. Om du inte har en panna borste, bör en ren, gammal tandborste göra tricket.

Mascara

Dani Guinsberg rekommenderar att du börjar med att curla dina fransar.

"Den ikoniska Shu Uemura Eyelash Curler, 20 kr, ger omedelbart längre ögonfransar som håller på, säger hon. Sedan använder man en volumiserande mascara, till exempel Pixi Large Lash, 14 kronor, applicerar vid rötterna som rör röret i en zig -såg rörelse till tipsen för att bygga upp volymen.

"Slutligen kamma igenom med en lash comb för att släpa ut några klumpar. Repetera denna process en gång till för att skapa extra volym och maximal effekt utan att dina fransar ser ut som spindelns ben."

Vätskefodral

"Vätskefodret kan vara ganska knepigt att applicera, eftersom det kräver en mycket stabil hand", medger Dani Guinsberg. "Men en syntetisk plankborste, till exempel MAC Flat Definer Brush £ 20, gör applicering av flytande liner absolut idiotsäker."

Plocka upp en liten mängd flytande liner med borsten och torka av eventuell överprodukt på baksidan av din hand. Därefter trycker du helt enkelt borstens plana spets längs linbanan, börjar i mitten och arbetar mot det yttre hörnet av ditt öga.

"För att skapa dramatiska kattögon, fortsätt trycka fodret längs tills du har nått önskad längd."

Hår

Shampoo: "Du ska bara behöva använda en liten produkt om du använder ett schampo av god kvalitet", säger världsberömd tricholog Philip Kingsley.

Här är hans guide för att rensa ditt hår.

  • Avlägsna försiktigt ditt hår med en tandkam.
  • Våt håret noggrant - ju mildare ditt hår, desto mindre schampo behöver du använda.
  • Häll shampoo i handflatan och gnugga ihop.
  • Applicera på håret och arbeta i en skum.
  • För att öka skummet, tillsätt mer varmt vatten, inte mer schampo.
  • Massage din hårbotten med fingertopparna (inte naglarna) i ca 30 sekunder.
  • Skölj väl med varmt vatten eftersom otillräcklig sköljning leder till tråkigt hår.

Om du shampoo varje dag, ska en tvätt vara tillräckligt. Annars slutar du bara slösa bort schampo.

Balsam: "Efter shampooing, häll en liten mängd balsam i handflatan, gnid ihop och smidigt över håret, var uppmärksam på ändarna", säger Philip Kingsley.

Han rekommenderar att du bara använder balsam från din öronhöjd för att undvika att väga ner håret och även råd mot att gnugga det i hårbotten. Dessutom kommer en bra balsam att fungera direkt så att du kan skölja de flesta produkter omedelbart.

Hairspray: "Förutom att hålla din stil på plats kan hårspray också användas för att skapa konsistens och volym för uppdos, " säger Jonathan Long, grundare av toppsalongen Lockonego. "Spraya korta utbrott genom hårets längder och håll behållaren åtta till tio inches borta."

Hårserum: "När du har schamponerat och konditionerat, applicera en ärtlös mängd serum medan ditt hår fortfarande är vått, stryka det genom mitten och längderna", berättar Kerry Warn, internationell kreativ konsult för John Frieda. "Antifrixkomplexet bör börja fungera omedelbart."

Andra läser också:

Undvik sminkning av smink: ta reda på hur du har felfri frisk hud.

Ge dig själv ett hem manikyr: hur man får vackra naglar.

Senast uppdaterad

Läkares Råd