mental hälsa

Hur reagerar kroppen på stress?


mental hälsa Hur reagerar kroppen på stress?
Anonim

Vi lär oss vanligtvis att när vi står inför en stressig eller farlig situation svarar vår kropp på ett av två sätt - kämpa eller flyga. Det här är när vår kropp producerar adrenalin som förberedelse för att antingen konfrontera det hot vi möter eller flyr från det. De flesta känner igen denna fysiologiska reaktion som panik och det utlöser ofta ett antal andra fysiska symptom, inklusive behovet av att gå på toaletten.

Men forskare föreslår nu att det är lite mer komplext än detta

.

Klinisk psykolog, Dr Curtis Reisinger från Zucker Hillside Hospital i New York, har sagt att binärmodellen för kamp eller flygning är förenklad. Med tanke på New York Magazine avslöjade han att det faktiskt finns sex möjliga svar på stress.

Dr Reisinger har lagt till fyra nya Fs i kampen eller flyglikvationen som förklarar hur kroppsröret kan stängas av, somna, känna sig övervikt av känslor, frysa eller bli underdanig.

Se svaren på stress som beskrivs nedan

.

6 svar på stress

  • Kämpa: Bekämpa ett hot
  • Flyg: Running från ett hot
  • Frysta: Frysning och inte alls agerande som reaktion på ett hot
  • Översvämning: Övervinnas med känslor som svar på ett hot
  • Fawn: Inlämning och överensstämmelse med ens hot
  • Trötthet: Känner sig mycket trött och behöver sova som svar på ett hot

Frusresponsen liknar en kanin som fångas i strålkastarna roterade till platsen, medan trötthetssvaret kan orsaka ett kraftfullt behov av att ta en tupplur. Sova är ett sätt för kroppen att återställa energi, vilket resulterar i bättre hantering av stress.

Dr Reisinger förklarade att det sovande svaret vanligtvis ses hos barn och barn, men är ett bra sätt för kroppen att fylla på glukos i hjärnan. Att genomföra mentala och fysiska uppgifter använder sig av denna glukos och minskar hjärnans energi, så sömnen kan hjälpa till att hantera stressen.

Direktör för sömnmedicin, Dr Steven Feinsilver, på Lenox Hill Hospital, berättade i New York Magazine att trots att sovande för att bekämpa stress är bra i situationer med låga risker, i situationer med verklig fara är det inte en mycket bra reaktion av uppenbara skäl.

Från: Country Living UK

Läkares Råd