baby och småbarn

Hur man byter och klär på din baby

baby och småbarn Hur man byter och klär på din baby
Anonim

Den nya mammas guide till att få din lilla bebis ändrats och klädd för omvärlden.

Byter ditt barn

Följ vår steg-för-steg guide och du kommer inte gå fel.

Steg 1: Behandlar en ren blöja, bomullsull, varmt vatten och en liten handduk

Steg 2: Ta bort blöjan, om det finns en poo, torka det mesta bort med blöjan först - om det är en pojke, håll blöjan över penisen för att undvika spray i ansiktet!

Steg 3: Rengör frontområdet med bomullsull och vatten, innan du lyfter dina bebisben och rengör hans skinkor.

Steg 4: Torka botten helt torr med handduken och fäst sedan den nya blöjan.

Steg 5: Byt blöja var tredje timme och varje gång gör han en pojke.

Om han får blöjautslag, använd bara bomullsull och vatten (rekommenderas ändå under de första veckorna), lämna din baby med sin blöja i några minuter med intervaller under dagen och använd en kräm, som Sudocrem

Hur man klär på din baby

Varmt och mysigt: Barnet kommer sannolikt att gråta när du tar av sig kläderna, eftersom hon inte gillar kylan och föredrar att känna sig trygg och säker.

Försök att inte bli förvirrad, håll bara dina rörelser snabba och släta. prata och lugna henne i en lugnande röst och håll rummet varmt.

Stöd mig: Nyfödda huvuden är floppy, så du kanske tycker att det är lättast att lägga henne på en slitstark yta, som en byte av matta. Du kan vila huvudet på din hand, men det är bra att ha båda händerna fria.

Huvud först: Skruta västen upp och sträcka nacken så bred som möjligt, så att du kan lätta det över huvudet på en gång och undviker ansiktet. Du kan känna alla fingrar och tummar först, men du hämtar det ganska snabbt.

Uppmuntra din man att hjälpa så att du båda får hänga på det.

Armarna upp: Det är i grunden samma princip för armarna. Förbättra en ärm eller ärmhål så mycket som möjligt, konsertera upp ärmen och lindra ditt barns arm genom. Gör precis samma sak med hennes andra arm.

Allt-i-ett: Lägg din bebis på den öppna sovvagnen. Samla upp varje ärm och styra hennes nävar igenom. Öppna upp varje ben och försiktigt rikta fötterna i kostymen. Slutligen, gör upp fästningarna.

Undressing: Lossa fästarna och lyft försiktigt ut dina bebisben. Ta tag i varje ärm i manschetten och skjut försiktigt ut din bebis hand, och ta sedan bort soffan underifrån.

Om hon har på sig en väst, lossa popparna mellan benen och skjut upp den på bröstet.

Dra försiktigt ut sina armar ur ärmarna. Sprid nacken vid öppet och lyft västet över barnets huvud, så att det blir klart för ansiktet.

Hur många lager behöver din bebis?

Söt babykläder är frestande men i de tidiga dagarna brukar brukar bo i västar och sovvagnar, så spara dina pengar för senare.

Köp runt fem allt-i-ett-sängkläder - ju mer du har desto mindre tvätt behöver du göra.

Under sommarmånaderna är det bara en sovsuit, men när det är svalare, lägger du på med en väst - även känd som en body suit.

Västar kan också bäras ensamma om det är väldigt varmt, och rompers (fotfria sovvagnar) är också användbara vid varmt väder.

Du behöver också en kofta, plus en kappa och hatt för kalla dagar.

Kom ihåg att unga barn lätt kan få för varmt eller kallt, så var beredd att lägga till eller ta av lager beroende på temperaturen.

Andra läser:

Vad betyder dessa gråt ?: Det är ett mysterium först, men du kommer snart att känna igen vad din baby gråter för.

Hitta ett barnnamn: Vi har en samling av mer än 6000 pojkar och flicknamn.

Utvecklar din baby normalt ?: Hur vet du att ditt barn utvecklas normalt?

Läkares Råd