kondition

Hur 1 timmars körning skulle kunna ge 7 timmar till din livslängd

kondition Hur 1 timmars körning skulle kunna ge 7 timmar till din livslängd
Anonim

Kämpar för att bli motiverad för en körning idag? Tja, resultaten av denna studie borde hjälpa dig att hitta din get-up-and-go. Enligt en ny recension tenderar löpare att leva ytterligare tre år på sina icke-löpande motsvarigheter - även om de röker, dricker, är överviktiga eller kör långsamt.

NY Times rapporterar att dessa resultat följer en undersökning som fullföljdes för tre år sedan, som funnit så lite som fem minuters löpning varje dag var förknippad med livslängd.

Duck-chul Lee, professor i kinesiologi vid Iowa State University och studerar medförfattare berättade för NY Times webbplats att efter forskningen släpptes, var forskarna översvämmade med frågor från både medforskare och medborgare. Det var av den anledningen att han och hans team satte sig för att svara på dessa frågor genom en granskning av andra större skala studier om övning och dödlighet.

Deras resultat bekräftade sin tidigare studie och visade att (kumulativt) körning - oavsett körsträcka eller takt - minskade löpareens risk för dödsfall med nästan 40%. Anmärkningsvärt, detta tillämpas fortfarande även om någon var en sporadisk rökare, drinkare eller hade en historia av hälsoproblem, såsom högt blodtryck. De föreslog också att om alla icke-löpare i recensionerna hade tagit övningen skulle det ha varit 16% mindre dödsfall och 25% färre hjärtattacker.

Vetenskapsmännen tillade att per två timmar att springa varje vecka kan en typisk löpare förvänta sig en ökad livslängd på 3, 2 år, vilket gör att en timmes körning är värd en ökad livslängd på sju timmar. Vetenskapsmännen säger att dessa vinster är begränsade på ungefär tre år och löpande vinstplateau på cirka fyra timmar att springa varje vecka.

Professor Lee föreslår att körning bekämpar många riskfaktorer som bidrar till en tidig död - högt blodtryck, skadligt magefett mm - och ökar aerob träning.

Inte en löpare? Var inte panik. Trots att resultaten inte var så bra packar övningar som promenader och cyklar fortfarande ett slag när det gäller livslängd och minskar risken för en tidig död med cirka 12%.

Var det några begränsningar för studien?

Först av allt var deltagarna i studierna mestadels vita och medelklassiga. Forskarna säger också att de är associationella, inte direkt kopplade och professor Lee nämner att många löpare utan tvekan kommer att leda en hälsosammare livsstil.

Dags att flytta

.

Läkares Råd