välbefinnande

Hot flushes kan minska med anestesi jabs

välbefinnande Hot flushes kan minska med anestesi jabs
Anonim

Kvinnor som upplever hetta på grund av klimakteriet kan se dem minska om de har en injektion av anestesi i ett litet bunt nerver i nacken.

Detta är enligt en studie som publicerades i månadens utgåva av tidskriften Menopause av forskare vid Northwestern University och University of Illinois i Chicago.

Fyrtio kvinnor rekryterades som hade måttliga till svåra varma sköljningar. Vissa fick en injektion av små mängder av ett stellat ganglionblock, medan resten fick en injektion av vanlig salinlösning.

Sex månader senare hade kvinnorna som fått anestesi sett antalet måttliga till svåra händelser halverade, medan de som fick placebo endast upplevde en minskning med fyra procent.

Dessutom sjönk flushens generella intensitet med 38 procent för nervblokpatienterna i motsats till endast åtta procent för placebogruppen.

Lead-författaren Dr Margery Gass sa: "Nervblocket kan vara mycket användbart för kvinnor med bröstcancerhistoria, såväl som för kvinnor som föredrar att inte använda hormoner eller andra droger."

En tidigare studie i Turkiet föreslog akupunktur kan också vara ett sätt att minska detta symptom på klimakteriet.

Läs det abstrakta

Läkares Råd