välbefinnande

Hoppas på "soffpotatis" livsstil


välbefinnande Hoppas på "soffpotatis" livsstil
Anonim

"Bänkpotatis" som har haft en livstid av fysisk inaktivitet kan fortfarande avsevärt minska risken för hjärtsjukdomar genom att träna regelbunden motion i 40-talet, har forskare föreslagit.

I en studie publicerad i tidskriften Heart tittade forskare vid Heidelbergs universitet i Tyskland på de effekter som fysisk inaktivitet hade på graden av hjärt-kärlsjukdom.

De studerade patienter i åldrarna 40 och 68 - varav några hade redan diagnostiserats med hjärtsjukdom - och frågade dem om deras livsviktiga träningsvanor.

Det var överraskande att nivåer av rapporterad aktivitet i början och sen vuxen ålder visade sig vara lägre hos dem som hade utvecklat hjärtsjukdomar, tillsammans med ökade frekvenser av andra riskfaktorer, såsom rökning, högt blodtryck och diabetes.

Faktum är att ungefär en av tio av hjärtsjukdomslidarna medgett till ett "soffapotatis" liv av inaktivitet, jämfört med bara fem procent av de friska personerna som intervjuades.

Men även om de som hade rapporterat en livstid av regelbunden motion visade sig vara med lägsta risken för hjärtsjukdom, fann man också att de som blev fysiskt aktiva efter 40 års ålder också kunde minska risken avsevärt.

Dessa sena förrätter har faktiskt visat sig vara 55 procent mindre benägna att utveckla hjärtsjukdom, vilket visar att det aldrig är för sent att börja träna regelbundet.
Hjärtsjukdom är för närvarande den största mördaren i västvärlden, med hälsovårdsexperter som rådfrågar en hälsosam kost och regelbunden motion för att försvara sig mot det.

© Adfero Ltd

Läkares Råd