skönhet

Hemlagade skönhetsprodukter


skönhet Hemlagade skönhetsprodukter
Anonim

Pengar kanske inte finns i överflöd för många av oss just nu, men vi kan fortfarande se till att vi har frisk hud.

Dr Lamees Hamdan, grundare av hudvårdsmärke Shiffa, delar några av hennes recept för krävande hemmagjorda hudvårdsprodukter.

Som läkare med kärlek till naturliga produkter har Hamdan spenderat mycket tid på att undersöka naturliga hudvård recept och har hittat många som har använts av generationen efter generation.

Här är några fler av hennes favoritfynd.

  • Orientaliska masker och scrubs använder över huvud taget havre, honung, citron och yoghurt. Du kan leka med dessa ingredienser och lägga till vad som är tillgängligt i ditt kök, såsom mashed papaya, ½ tsk gurkmeja (eller pulveriserad henna), ¼ tsk av jäst blandat med varmt vatten.
  • Arabien är rosenvatten, som vi lägger i te, på frukt och i desserter. Det gör en effektiv toner för hud - speciellt när den blandas med lika delar av gurksaft.
  • En annan stor ansiktsmask är 1 msk pulveriserat äpple, yoghurt, havre och ½ tsk honung och citron. Applicera på ditt ansikte som en mask i 10 minuter och skruva sedan av. Jag rekommenderar att du använder den här masken två gånger i veckan. Det lyser verkligen huden (om du har mycket torr hud lägg ½ tsk mandel eller olivolja - oavsett vad du har i köket). Äpplet har en naturlig frukt syra som hjälper slough bort död hud och citronen exfolierar döda celler, klargör täppta porer och lyser huden och hjälper till att kontrollera sebumproduktionen.
  • Eftersom huden är det största organet i kroppen är det också viktigt att närma det från insidan. Lager upp på avokado, havregryn och citrusfrukter. En annan stor hudförstärkare är tabbouleh som ofta innehåller persilja - en fantastisk medicinal ört, härlig för smaken och behaglig för magen. Det är en väldigt mångsidig växt och hjälper kroppen att återfå hälsan. Roten innehåller kalcium, B-komplex vitaminer och järn. Det är en källa till magnesium, kalcium och kalium. Persilja är hög i vitamin A, betakaroten och vitamin C och ett bra val för benhälsa med vitamin K.

Andra läser också:

Hur man hanterar ojämn hudton: vad kan du göra?

Pärlvita tänder: Vad gör dina tänder lysande?

Snarkning - ingen skrattämne: vi tittar på de bästa (och värsta) sätten att hantera snarkning.

Skönhet i graviditet: Vilka är de största skönhetsproblemen i graviditeten?

Läkares Råd