hälsosam resa

Holiday hälsa


hälsosam resa Holiday hälsa

Fishing in Norway - 2016 Halsa, Klevset (Juli 2019).

Anonim

När det gäller semesterberedning, försummas den första hjälpenpaketet ofta eller helt bortglömd i de häftiga veckorna före en resa. Men med lite tid och tanke kan du bokstavligen spara ditt liv.

Komma igång

Det första du bör tänka på när du sätter ihop ett första hjälpenpaket är var du ska, vem ska vara med dig och vilka slags aktiviteter du ska göra.

Börja med att kolla hälso- och reseinformationen från utrikes- och commonwealthkontoret. Ta reda på vilka vaccinationer, om några behövs. Om du behöver jabs, lämna mycket tid att besöka din läkare - många vaccinationer behöver upp till tre månader för att bli effektiva.

Grundläggande saker att tänka på

Se till att satsen är i lämplig förvaring. "Ett grundläggande förstahjälps kit borde vara i en lätt identifierbar, vattentät behållare", säger Laura Townshend, från St John Ambulance.

Saker att inkludera är:

  • engångshandskar som ska bäras när du sårar för att skydda mot infektion
  • alkoholfria rengöringsdukar
  • individuellt förpackade plåster
  • sterila förband för sår som är för stora för en gips
  • triangulära bandage för att bilda slingar
  • säkerhetsnålar
  • sax
  • pincett
  • alkoholgel att desinficera.

Anna Paynton, talesman för Rough Guide-serien, säger att en av dess redaktörer svär genom att använda panty-liners för nedskärningar.

"De absorberar blod mycket bättre än vävnader, " säger hon. "Vaselin är praktisk för lugnande blåsor och dubblerar upp som en läppsalva. Jodtinktur är användbar för sterilisering av vatten och som antiseptisk.

"Zinkoxidband är bra för att fästa bandage och för att sätta direkt över blåsor."

Vanliga sjukdomar

Enligt NHS är solbränna, diarré, insektsbett, olyckor och sjukdomsbesvär de största semestersjukdomarna.

Solbränna

Ett kallt bad kan lindra symtomen. I allvarliga fall lindra med kalamin-lotion - eller naturliga yoghurtarbeten - och ta en antiinflammatorisk smärtstillande medel, som ibuprofen eller aspirin, tre till fyra gånger om dagen.

"Om ibuprofen startas under eller kort tid efter exponeringen, kan eventuell solbränna inte vara så svår, säger Rebecca Freeman, från British Association of Dermatologists.

Mageproblem

"Vid kräkningar eller diarré är det viktigt att rehydrera", säger dr Catti Moss från Kungliga högskolan.

'Imod är briljant för att stoppa diarré men botar inte det.'

Dioralyte är en rehydreringsdryck som kommer i påsar och kan tillsättas till vatten.

För förstoppning är senna tabletter användbara och Motilium är bra för att stoppa kräkningar och kräkningar.

allergier

Piriton är utmärkt för oväntade allergiska reaktioner, men tänk på att det kan göra dig dåsig. Ett annat alternativ är loratadin (även känd som Clarityn).

"Jag tar alltid recept på Daktacort med mig när jag reser, " säger Dr Moss. "Det är som Canesten, men är en salva, snarare än en kräm. Det är perfekt för tröst eller hudallergier. "

Tänder

Om du har ett pågående tandproblem som en inverkad visdomstand, pack antibiotika du har skrivit, till exempel amoxicillin eller erytromycin om du är allergisk mot penicillin, om det blåses upp, säger London tandläkare Paul Gallop.

Dental kit från High Street butiker erbjuder en DIY tillfällig fyllning pasta om du förlorar en fyllning och Poligrip är bra för att säkra lösa kronor.

Insektbett och malaria

Tips från en expert resenär

Dr Nick Jones, författare till Rough Guide to Travel Health, säger att hans bästa tips är ett paket med polyetenpåsar.

"Om du är sjuk på buss- eller sjöresor - eller någonstans för den delen - är polytenpåsar verkligen användbara", säger han.

Det är också en bra idé att ta kontakt med din läkare, så din medicinska historia kan erhållas snabbt om det behövs.

Cirka 1500 till 2000 personer återvänder till Storbritannien varje år med malaria, enligt Ron Behrens, konsult i resemedicin vid London School of Hygiene and Tropical Medicine. Av dem kommer fem till tio att dö.

Ta rekommenderade anti-malariala läkemedel, använd en insektsmedel och myggnät som är impregnerade med insektsmedel.

Ett annat vanligt problem är hudinfektioner. "Under tropiska förhållanden kan repor och insekter lätt smittas, vilket leder till svullnad, feber och ibland septikemi", säger Behrens.

Bruten hud bör hållas ren med hjälp av antiseptisk och en låg dos ibuprofen gel är bra för lugnande bett och solbränna.

Och slutligen...

Glöm inte ditt vanliga preventivmedel innan du reser. Om du är orolig för kondomsplittring, eller om pillen blir ineffektiv på grund av diarré eller kräkningar, ta morgon efter piller med dig.

Om du har sex med en ny partner, använd en kvalitetskondom - en med Kitemark-symbolen på den och det har inte gått förbi sitt försäljningsdatum.

Läkares Råd