välbefinnande

Hjärtinfarkt leder till nedgång i sexlivet


välbefinnande Hjärtinfarkt leder till nedgång i sexlivet
Anonim

Patienter har ofta mindre kön efter att ha lider av hjärtinfarkt, en studie som presenterats vid ett möte hos American Heart Association har funnit.

Forskare upptäckte att läkare ofta misslyckas med att ge patienterna information om när de ska återuppta sex och lämna dem osäkra som om det är säkert att göra det.

Studien, som genomfördes vid University of Chicago, ifrågasatte 1 184 män och 576 honor, som alla hade lidit en hjärtinfarkt.

Færre än hälften av männen och ungefär en tredjedel av kvinnorna sa att de hade fått instruktioner om när de skulle återuppta sexuell aktivitet.

Studieförfattare fann att män var 1, 3 gånger mer benägna att rapportera en förlust av sexuell aktivitet efter en hjärtinfarkt om de inte hade fått råd från sin läkare.

Under tiden var kvinnor 1, 4 gånger mer benägna att rapportera en minskning av sexuell aktivitet.

"För det mesta diskuterar läkare inte just detta ämne med sina patienter efter en hjärtinfarkt", säger doktor Stacy Tessler Lindau, docent vid University of Chicago.

"Läkare behöver bedöma patientens sexuella historia för att säkerställa att alla aspekter av patientens fysiska och emotionella välbefinnande behandlas."

Cathy Ross, hjärtsjuksköterska vid British Heart Foundation, sa att chanserna för ansträngning som orsakar en andra hjärtinfarkt är "extremt osannolikt".

Hon uppmanade patienterna att inte vara generad att fråga om råd och insisterade: "Du kan fortfarande njuta av ett gott och hälsosamt sexliv, även om du har ett hjärtsjukdom."

Läkares Råd