hudvård

Hälsosam hud i alla åldrar: 20s

hudvård Hälsosam hud i alla åldrar: 20s
Anonim

Din hud är lika ljus, dugg och plump som någonsin kommer att bli. Men du kommer fortfarande att drabbas av den udda breakouten och bouts of dryness, så balans är nyckeln. Så här förbättrar du din naturliga ungdomliga glöd i dina tjugoårsåldern.

Vad händer med din hud?

Tjugo somethings är välsignade med god elasticitet och smidig, plump hud.

Solskador har inte börjat visa ännu, men det vanligaste klagomålet är fläckar - och det största misstaget är att överanvända tunga anti-agingprodukter som leder till antingen känslighet eller utbrott.

Hud är oförutsägbar; en minut har du en breakout, nästa du lider med torra fläckar, så nyckeln är balans. Din hud är den mest hälsosamma - så ta inte av den av naturliga oljor eller täpp den med rika och intensiva produkter.

Hur man behandlar det

rengöring

Välj en enkel rengöring med en mild exfoliant, som salicylsyra, som djupt rengör huden utan att irritera.

Salicylsyran kommer att förhindra sporadiska breakouts och sluga bort de döda hudcellerna och skräp som kan göra huden att förlora sin strålning.

En gel är utmärkt för oljiga komplex, medan en mjölkaktig konsistens är bättre för torrare hud.

peeling

Din naturliga cellomsättning cykel är ungefär en gång i månaden. Du kan öka det - och hjälpa till att förhindra hormonella utbrott - genom att exfoliera två gånger i veckan.

Om du lider med tillfälliga fläckar, välj en mild exfoliant. Om du har kombinationshud, välj en som innehåller polyhydroxisyra, vilket balanserar känslighetsproblem. Polyhydroxisyra stärker hudens skyddshämmare, vilket gör den mindre sårbar för irriterande och därmed mindre känslig.

För en djupare renhet - och för att öka kollagenproduktionen - väljer du en exfolierande behandling med en microdermabrasion kit en gång i månaden för att ta bort skadade och döda hudceller och avslöja den färska, ljusa huden under.

Moisturizer

Några populära BB cremer
  • Clarins BB Skin Perfecting Cream
  • Body Shop Allt-i-ett BB Cream
  • L'Oreal Naken Magique
  • No7 Beautiful Skin BB Cream
  • Clinique Age Defense BB Cream

Om dagen anta ett mindre-är-mer-tillvägagångssätt, med lätta fuktgivare. Din dagkräm bör förbättra din naturligt löviga hud och skydda den från skador.

När det gäller ingredienser, leta efter antiinflammatoriska omega-6 fettsyror för att stödja lipiderna i hudens barriär och skydda och stärka din hud så att den kan kämpa mot toxiner.

Tonade moisturisers och BB krämer är båda bra alternativ; De är lätta, enkla att använda, ofta oljfria och innehåller vitaminer för att ge näring åt din hud, istället för att täppa till det med kakgrund.

solkräm

Använd alltid ett brett spektrum solskydd som skyddar mot UVA- och UVB-strålning med en SPF på 30 som kommer regna eller skina året runt.

Applicera på ditt ansikte, däck, händer och andra utsatta områden för att undvika för tidig åldrande och solfläckar senare.

Serum

Undvik rika serum, eftersom det kan göra din hud överkänslig genom att slathering dem. Istället väljer du serum som närnar, lugnar och lugnar huden, snarare än att klara av rynkor eller pigmentering. Leta efter omegas-3, -6 och -9 och vitaminerna A och E.

Ögonkräm

Under det här decenniet börjar din kropp sakta sin produktion av elastin, proteinet som håller huden smidig, fjädrande och rynkfri.

Introducera en ögonkräm för att avfärda linjer. Återigen, gå inte för en rik anti-skrynkelse formel, välja en näring, ljus ögonkräm som har ett neutralt pH.

Natt kräm

Din nattkräm ska vara oljevän och packad med antioxidanter. Retinol stimulerar kollagen, minskar dina första fina linjer och behandlar akne.

Om din hud är särskilt torr, leta efter en produkt med hyaluronsyra, som kommer att binda fukt på huden och klumpa den.

Applicera en ärtstorlek över hela ditt ansikte och höger upp under dina ögon.

Vill du veta mer om frisk hud?

Hälsosam hud i alla åldrar: tonåringar: Med rätt hudpleje kan du minimera skadorna.

Hälsosam hud i alla åldrar: 30: Vad händer med din hud?

Hälsosam hud i alla åldrar: 40: Så här ska ditt hudvårdssystem ta hand om din 39-årsdag

.

Hälsosam hud i alla åldrar: 50: Genom att välja ingredienser som lugnar, suger och hydrerar, kan du ta år av huden.

Läkares Råd