sexuell hälsa

Han missbrukades som barn och det påverkar vårt sexliv

sexuell hälsa Han missbrukades som barn och det påverkar vårt sexliv
Anonim

Fråga

Jag har varit med min pojkvän i två år. Nyligen berättade han för mig att han blev sexuellt missbrukad vid tre tillfällen som en pojke. Många problem har uppstått av detta.

Han har förklarat mig om allt som hade hänt (han hade aldrig sagt en själ förut) och vi började långsamt bygga broar om samlag. Jag har läst ett par böcker om manligt sexuellt övergrepp och jag är så lycklig att han kommer att prata med mig om allt och allting. Jag känner att han är väldigt ärlig.

För de första fyra månaderna hade vi inte sex. Sedan dess har vi haft sex kanske 10 gånger, och bara nyligen orgaslade han för första gången. Men det var sex veckor sedan och vi har inte haft sex sedan. Det har varit konkreta förbättringar under de två åren: han kommer nu onanera över mig, även om jag måste hålla en kudde över huvudet för att inte titta på honom.

Han gillar inte att jag ger honom oralsex, men säger att han tycker om att ge mig det. Han säger att han åtnjuter sex i allmänhet, men jag har allvarliga tvivel om detta, och jag känner att han kommer att undvika varje situation som kommer att uppstå som kan leda till sex.

Kommer det hjälpa mig att se en rådgivare? Kommer de att kunna berätta för mig hur man ska hantera situationen och vad ska man göra nästa? Jag älskar denna man dyrt och känslan är väldigt mycket framsteg. De böcker jag har läst säger att överlevaren kan ha ett normalt sexliv efter hjälp. Jag tror att jag behöver lite lugn över detta och vill veta vad jag ska göra nästa.

Han skulle hellre inte gå till en rådgivare, men om det kom till oss att splittra över hans vägran att söka hjälp tror jag att han skulle hålla med.

Svar

David skriver:

Det skulle vara galenskap för det här kapitlet att inte gå till en rådgivare, och du kan också få någon nytta av att vara involverad i rådgivningsförfarandet också. Du har gjort stora framsteg när du läker denna stackars man: min grattis till dig.

Christine tillägger:

Hjälp din man från människor som vet exakt vad han har gått igenom är viktigt om sakerna ska förbättras.

Mitt bästa förslag är att han börjar med en mycket bra organisation som heter Survivors UK. (//www.survivorsuk.org/).

Det här är en grupp för manliga överlevande av sexuella övergrepp, och de kommer att kunna hjälpa honom - och om han vill eller behöver fortsätta att ha en-till-en-professionell rådgivning, kommer de att kunna ge honom råd om detta.

Jag hoppas att han inser hur lycklig han är att ha en sådan snäll och förståelse partner.

Lycka till.

Med vänliga hälsningar

Dr David Delvin, GP, och Christine Webber, sex och relationer expert

Läkares Råd