sexuell hälsa

Han är inte längre fysiskt attraherad för mig

sexuell hälsa Han är inte längre fysiskt attraherad för mig
Anonim

Fråga

Cirka 18 månader efter att vi blev gift, sa min man att han inte längre tycker att jag är fysiskt attraktiv.

Han hävdar att han älskar mig, men han visar mig ingen kärlek. Han är avlägsen och kall - och inte mannen jag blev kär i. Han kan inte förklara sina känslor men är övertygad om att de inte kommer att förändras. Han har gått med på att gå till rådgivning med mig men är skeptisk. Hans kyla driver mig galen.

Han hävdar också att alla andra aspekter av vårt förhållande är bra. Hur kan han se mig falla ifrån varandra? Hur kan hans attraktion för mig bara försvinna?

Är det här normalt?

Svar

David skriver:

Det är det självklart inte. Situationen är helt galen. Förmodligen ligger förklaringen för den djupt i din mans psyke.

Du berättar inte allt om honom, men det är helt möjligt att han faktiskt är gay. Eller att han kan ha någon svår fobi om kvinnokroppen. Eller kanske är han hemligt inblandad i någon annan.

Utsikten att spara detta förhållande verkar inte bra för mig. Men det bästa hoppet är att göra som du föreslår och gå till rådgivning.

Jag är så ledsen att den här hemska besvikelsen har påverkat ditt liv.

Christine tillägger:

Tja, jag ser från dina detaljer att du är 44 och att du inte har varit gift tidigare - vilket är ganska ovanligt. Och jag undrar om din man är av samma ålder och inte heller varit gift tidigare.

Om så är fallet tror jag att möjligheten att David har uppstått att din man kan vara homosexuell eller ha något djupt personligt problem med kvinnokroppen är sannolikt att det är fallet.

Det är möjligt att rådgivaren kanske kan hjälpa din man att komma över vad det här problemet är. Jag hoppas verkligen det.

Min känsla är att din man har ett allvarligt psykoseksuellt problem och att resultatet inte kommer att bli det du hoppas på. Men jag kunde ha fel. Och jag hoppas att jag är.

Vad det än handlar om, uppmanar jag dig att ha rådgivning eftersom du både bör förstå vad som händer som en följd och rådgivaren kan hjälpa dig att både rädda någon vänskap och respekt för varandra, även om äktenskap i sin fulla stat kan inte överleva.

Detta är en mardrömsituation för dig. Mitt hjärta går ut till dig. Men allt du kan göra är att få råd och se var du går därifrån.

Lycka till.

Med vänliga hälsningar

Dr David Delvin, GP, och Christine Webber, sex och relationer expert

Läkares Råd