välbefinnande

Hay fever: komplementära terapier

välbefinnande Hay fever: komplementära terapier
Anonim

Höge feber påverkar 15 till 20 procent av den brittiska befolkningen. Men är du en av många som är ordinerad medicin, men kämpar ändå för att få lättnad från dina symtom?

Vi tittar på om det naturliga sättet är vägen framåt.

Vad är hösnuva?

Kallas också allergisk rinit, hösnuva orsakas av en allergisk reaktion på pollen som andas in, eller som kommer in i ögonen.

De pollen som mest sannolikt orsakar höfeber är björk pollen, som släpps i mars, och gräs pollen, som börjar visas i slutet av maj.

Men du kan få hösnuva när som helst på året beroende på vilken typ av pollen du är allergisk mot.

Varningstext

Observera att studier inte har fastställt om alternativa behandlingar är lika bra eller bättre än konventionell medicinering.

Även om vissa människor tycker att de är användbara, är det generellt sett motstridiga kliniska prövningsbevis för deras effektivitet.

Villkoren kan störa din koncentration, energinivåer och sömn. Många av oss tillgriper antihistaminer, decongestants och nasala steroider för att få lite lättnad.

Men ett växande antal drogfria tillvägagångssätt finns tillgängligt för att förebygga och minska symtomen.

En enkätundersökningsundersökning visade att 72 procent av människorna föredrar ett naturligt alternativ till konventionell höfrismedicin, såsom akupunktur eller homeopati.

Vilka alternativa behandlingar finns tillgängliga?

Homeopatisk hjälp

En Vogel Luffa Complex är en näspray som innehåller en blandning av sju antiallergiska örter, inklusive galphimia glauca. Det finns några bevis på att denna speciella ingrediens kan underlätta nysning och klåda i näsan, halsen och ögonen.

Innehåller små spår av rödlök, eyebright och sabadilla, är Pollenna ett homeopatiskt medel för att lindra hönsfeber som drabbas av nysningar, näsirritation och rinnande näsa.

För bästa resultat ta Pollenna när hönsfeber symptom först visas. Suga eller tugga tabletter med två timmars intervall, sex gånger om dagen, sedan tre gånger dagligen tills symtom minskar.

"Medan det inte finns några kliniska bevis för att visa effekten av dessa läkemedel, kan de vara effektiva för att lindra och minska symtom", säger dr Flemming.

Det bästa du kan göra är att besöka en registrerad homeopat eller apotekspersonal med intresse för homeopati för att diskutera behandlingsalternativ.

Infrarött ljus

Det kan inte vara det smidigare sättet att klara din höfeber, men genom att placera två sönder som avger infraröd ljus i näsborren, kan du hjälpa till att förebygga och minska hallfebersymptom.

Även om vetenskapliga uppgifter bakom den handhållna produkten Medinose är begränsade visade en försök vid Tel Aviv University att 72 procent av höstfeberpatienterna rapporterade en minskning av symtomen och en förbättring av deras övergripande tillstånd.

Minska inflammation

"Det infraröda ljuset består av våglängder som har visat sig minska inflammation och utlösa läkning av nässmembranen", förklarar dr Flemming.

Membranskydd

Omsorgsallergiförsvar är ett cellulosapulver som när det appliceras på näspassagen bildar en beläggning som fäller allergener och förhindrar ett allergiskt svar.

Vissa kliniska studier har funnit Nasaleze effektivt för att minska klåda, irritation och rinnande näsa.

En studie vid University of Stellenbosch i Sydafrika avslöjade en framgångsgrad på 77 procent i Nasaleses förmåga att kontrollera hönsfeber, med 102 personer som deltog i försöket (66 kvinnliga och 36 manliga).

"Applicera det regelbundet under hönsfeberperioden för att minska och förebygga symtom", säger dr Flemming, läkare med intresse för allergier. "Används på lång sikt, kan denna typ av behandling förhindra att hönsfeber eller allergier blir sämre."

Att applicera en liten vaselin precis inuti näsan kan också vara användbar för att skydda näsmembranen från pollen.

Nasal rengöringsspray

Sterimar är nässpray som innehåller rent och naturligt havsvatten. Det kan användas för att rensa och rensa näspassagen, avlägsna pollen, damm och andra luftburna allergener från näsan och stoppa dem från att orsaka irritation.

Sterimar är en medicinsk apparat som kan ordineras på NHS och rekommenderas av Allergy UK som ett av de mest effektiva sätten att lindra hallfeber symptom.

Du sprayar produkten i näsborre två till sex gånger om dagen, eller mer om det behövs, och låt den överflödiga lösningen tappa bort innan du blåser näsan.

Två styrkor är tillgängliga; Isotonisk 'Nasal Hygien', som har samma koncentration av salt som cellerna i din kropp och Hypertonic 'Blocked Nose', som har en högre saltkoncentration och en starkare decongestant effekt.

Sterimar kan användas på egen hand eller i kombination med höstkvalitetsmedicin.

Luften du andas in

Du kan försöka använda en luftrenare för att ta bort pollen, damm och andra potentiella allergener från luften hemma eller på jobbet.

Luftrenare innehåller kolfilter för att absorbera obehagliga luktar, filter för att avlägsna stora partiklar.

En luftjoniserare skapar joner som avlägsnar mikroskopiska partiklar från luften. Genom att minimera orsaken till hönsfeber och andra allergier kan du minska ditt behov av medicinering, även om detta inte är avgörande.

Folk som lider av hönsfeber tycker ofta att deras symtom är sämre i rum som är fuktiga.

I det här fallet, försök att använda en avfuktare för att minska mögel och mögeltillväxt genom att minska luftfuktigheten.

immun~~POS=TRUNC

Detta innebär att man får låga doser av pollen som orsakar din feber för att desensibilisera immunsystemet till det.

Gräs, råg eller träd (Alder, Björk eller Hazel) pollenallergier kan behandlas med injektioner av Pollinex.

En pillerform är också tillgänglig för att minska symptomen på hösnuva orsakad av allergi mot timotygrö pollen.

Grazax sublingual tabletter innehåller ett extrakt av denna pollen och tas en gång om dagen, med början minst fyra månader före pollensäsongen i upp till tre år.

Dessa föreskrivna behandlingar riktar sig till personer som inte svarar på konventionell medicinering.

De kommer bara att fungera för att förhindra höfeber orsakad av allergi mot dessa specifika pollen.

Din kost

Vitlök

Vitlök är utmärkt för att öka ditt immunförsvar. En källa till Quercetin och B-grupp vitaminer, vitlök är också en naturlig antihistamin, antiinflammatorisk, antiviral och decongestant, och kan hjälpa till att minska inflammation och överskott av katarr.

Lokal honung

Medan bevis kvarstår anekdot rekommenderar Dr Adrian Morris från Surrey Allergy Clinic att ta en matsked lokal honung varje dag för att minska hönsfeber symptom, börjar några månader före pollen säsongen.

"Spår av lokal pollen i honungen kan" desensibilisera "immunsystemet så att det inte reagerar lika starkt på luftburna pollen, säger han.

Mest kommersiell honung är värmebehandlad och kommer inte att vara lokal, så det är osannolikt att ha dessa fördelar. Titta istället på ekologisk, lokal honung på bondgårdarna.

Grönt te

En kopp grönt te innehåller katekiner, som är kraftfulla antioxidanter som hjälper till att upprätthålla ett hälsosamt immunförsvar och minska inflammation. Sikt att dricka två eller tre koppar om dagen, särskilt i hönsfeberperioden.

Frukt och grönsaker

Genom att äta dina fem om dagen hjälper du till att fylla på allergikämpande flavonoider samt C-vitamin, som fungerar som en naturlig antihistamin.

Syfte att äta så mycket råa eller lättkokta grönsaker som möjligt.

Kamomill te

Detta örtte innehåller essentiella oljor bisabolol och chamazulene, vilket kan minska inflammation och lugna allergiska reaktioner. Teet har också lugnande egenskaper som kan bidra till att minska den ångest som kan kopplas till hösnuva symptom.

Vad mer kan jag göra?

Även om det fortfarande finns otillräckliga bevis för effektiviteten hos de många komplementära och alternativa läkemedel som finns tillgängliga, finns det några grundläggande livsstilsförändringar som du kan göra för att minimera dina febersymptom.

Prova följande:

  • hålla koll på pollenräkningen och stanna inomhus så mycket du kan när det är högt
  • bära wrap-around solglasögon för att stoppa pollen komma i ögonen
  • Håll bilens fönster stängda och sätt på luftkonditioneringen för att förhindra att pollen kommer in i bilen
  • Håll sovrumsdörrar och fönster stängda mitt på morgonen och tidigt på kvällen när pollenhalten spetsar
  • Undvik områden som parker eller fält, särskilt i början av kvällen när det finns mycket pollen som flyter på näsanivå
  • få någon annan att klippa gräsmattan och inte ligga på nyklippt gräs
  • dusch och tvätta håret efter att ha varit utomhus, speciellt om du har varit på landet.

Läkares Råd