sexuell hälsa

Har du tvungen att vänta två veckor för ett möte mot preventivmedel?


sexuell hälsa Har du tvungen att vänta två veckor för ett möte mot preventivmedel?
Anonim

En välgörenhet varnar för att Storbritannien skulle kunna gå mot en "preventiv kris" om inte regeringen agerar brådskande.

Familjeplaneringsförbundet har uppmanat kanslern Philip Hammond att investera i preventivmedel efter att ha konstaterat att många kvinnor kämpar för att få tillgång till preventivmedel.

I YouGov-undersökningen av 1 625 kvinnor i åldrarna 16-45, uppdragna av välgörenhetsorganisationen, fann att nästan en femtedel av kvinnorna (16%) varit tvungna att vänta över två veckor för ett preventivmedel och att kvartalen kvinnor aldrig ens haft samråd med en sjukvårdspersonal att prata specifikt om deras preventivmedel.

Undersökningen fann också att en femtedel av kvinnorna (17%) hade svårt att planera ett möte för att diskutera preventivmedel.

När patienter hade lyckats få ett möte sa över en fjärdedel (27%) att de kände att de inte hade tillräckligt lång tid för att fullt ut diskutera preventivmedel och endast 26% sa att deras vårdpersonal hade sagt till dem om långverkande reversibla preventivmetoder som implantatet och spolen.

Rådgivningsgruppen för preventivmedel har också varnat för att hälften av kommunfullmäktige har sänkt utgifterna mot preventivmedel detta budgetår enbart och att 32 kommuner helt stängde sina preventivmedel år 2016/2017. Som svar har över 35 000 personer skrivit en ansökan om att försvara preventivmedel mot ytterligare nedskärningar. Framställningen kommer att levereras till Hammond och hälsosekreteraren Jeremy Hunt på fredagen. Laura Russell, policychef på FPA, sa:

"Från våra konversationer med kvinnor var det klart att de verkligen värdesätter sina preventivmedel och de vårdpersonal som tillhandahåller dem. Tyvärr, trots att det finns en växande bevisning för att åtgärder behövs, lägger regeringen inte för närvarande samma värde på dem. "

Tillade hon:

"Varje pund som spenderas i preventivmedel sparar över 11 kronor i kostnader till NHS och ändå har vi sett upprepade nedskärningar på folkhälsofonderna som tillhandahåller preventivmedel ... Vi hoppas att Philip Hammond ska visa att han erkänner att nedskärningar mot preventivmedel är en falsk ekonomi, och agera nu för att rädda brittiska miljarderna pund genom att vända dessa nedskärningar i hans kommande budget. "

En talesman för hälsodepartementet berättade för Cosmopolitan.co.uk: "NHS erbjuder ett brett utbud av fria preventivmedel, expertråd och information via sexuella kliniker och läkarmottagningar."

"Tonårsånger är för närvarande på heltidstakt och fler kvinnor än någonsin har tillgång till och använder långsiktiga preventivmedel i specialistkliniker. Under den aktuella utgiftsperioden investerar vi mer än 16 miljarder kronor för att hjälpa lokala områden att tillhandahålla folkhälsovårdstjänster, inklusive sexuella hälso- och sjukvårdstjänster, för deras samhällen. "

En statsrådspersonal sa att de inte ger detaljer om vad som kommer att ingå i budgeten i förväg.

För mer information om preventivmedel, besök FPA: s hemsida.

Från: Cosmopolitan UK

Läkares Råd