hud och hår

Hårmedel


hud och hår Hårmedel
Anonim

Fråga

För ungefär ett och ett halvt år sedan märkte jag att mitt hår har fallit ut regelbundet och ganska snabbt.

Jag tror inte att problemet är ärftligt eftersom mina föräldrar och relationer alla har ett tjockt hår.

Mina mor-och farföräldrar och till och med farföräldrar har aldrig lider av detta problem och jag är bara 23.

Jag skulle vilja ha din expertutlåtande om alla möjliga behandlingar som finns tillgängliga, inklusive växtbaserade läkemedel (särskilt Regaine och saw palmetto).

Vänligen kan du rådgöra med mig om alla rättsmedel du tycker är fördelaktiga?

Svar

Ur ditt brev är det oklart om du lider av skallighet eller hårförtunning.

Det skulle vara värt att samråda med din familjläkare som tillfälligt medicinska problem som sköldkörtelsjukdom, hormonella obalanser och anemi kan orsaka håravfall.

Om det, som det är fallet, inte verkar vara någon allvarlig underliggande sjukdom, kan det vara värt att överväga olika komplementära terapier, även om det inte finns någon garanti för framgång.

Den konventionella behandlingen för manlig baldhet är en lotion applicerad direkt på hårbotten, Regaine eller minoxidil.

Detta kan stimulera hårtillväxt för vissa människor men bara medan den används. Med tanke på din relativt unga ålder är det förmodligen bättre att överväga denna behandling under de närmaste åren, eftersom det verkligen är ett långsiktigt alternativ.

Regaine är endast tillgängligt i Storbritannien, antingen på ett privat recept från en läkare eller köpt över disken.

Växtbaserade läkemedel som också kan vara till nytta är gurka (Achillea millefolium) och rosmarin (Rosemarius officianalis), som används som lotion eller hårtvätt.

Saw palmetto (Sabal serrulata) brukar användas som behandling för prostatisk sjukdom så det skulle vara värt att söka råd från en registrerad medicinsk herbalist om man vill använda dessa.

Med vänliga hälsningar

Medicinska laget

Läkares Råd