välbefinnande

En läkares vägledning för att bota den julaftonen

välbefinnande En läkares vägledning för att bota den julaftonen
Anonim

Jul kan vara den mest underbara tiden på året, men för festgäster som lider back-to-back hangovers är det inte all komfort och glädje.

Även om det bästa (och hälsosammaste) sättet att undvika en baksmälla är att begränsa din alkoholkonsumtion, går det inte alltid att planera. Så, för att ge dig en hjälpande hand på vägen till återhämtning, tog vi upp med Dr Dan Robertson - GP som Push Doctor - för att bättre förstå varför hängare får oss att känna oss så fulla och vad vi kan göra för att känna lite bättre efter det faktum.

huvudvärk

Den här är helt ned till uttorkning. När du brutit förseglingen betyder dina frekventa toalettresor att dina organ måste ta tag i vatten från var de kan nästa dag.

"Tyvärr förlorar hjärnan ofta den här striden, vilket får den att krympa och dra ihop den omgivande vävnaden som förbinder din hjärna till din skalle. Därför har du en dunkande huvudvärk."

Lösningen? Se till att du byter alkoholhaltiga drycker med glas vatten under hela natten, dricker vatten före sängen och - du gissade det - håll dig hydratiserad när du kör än bagerisvåg.

Illamående och kräkningar

Någonsin undrat varför alkohol gör dig kasta upp? Det beror på att alkohol irriterar din magefoder och ökar mängden syra den producerar.

"Detta kan få dig att känna dig lite bräcklig morgonen efter och berätta för din hjärna att allt inte är bra med innehållet i magen."

Efter att du har varit sjuk, försök ta små sippor med vatten var 15: e minut. När du kan hålla ner vätskor, prova liten del av vanliga livsmedel som torr rostat bröd eller en banan. Undvik allt oljigt eller kryddigt!

Trötthet

Även om du får din fulla åtta timmar efter en skummig natt är det troligt att du fortfarande känner dig trött nästa dag. Varför?

"Alkohol har en negativ inverkan på sömnens kvalitet. Du måste falla i en djup sömn för att helt uppfriska dig själv, men alkohol får dig att spendera längre tid än normalt i det mindre effektiva tillståndet med REM (snabb ögonrörelse) sömn."

Detta varför en tupplur kan göra underverk för din baksmälla.

Fuzzy minne

Det här ligger helt i takt med att du dricker, eftersom dricka för mycket för snabbt kan orsaka en "alkoholisk blackout".

"Du kommer fortfarande att kunna gå och prata, men din hjärna kommer inte ihåg. Du kanske kan knyta några små ögonblick, men i stort sett kommer du att lita på vänner och familj för att berätta vad som hände ."

Den populära "botemedel" som inte fungerar

.

Oavsett om du har hört dem från en familjemedlem eller läst om dem online, varför är de mest populära "botemedel" inte hjälp med din baksmälla?

.

Hundhår. "Du kanske också kallar detta" försenar det oundvikliga ". Mer alkohol kan tillfälligt skjuta upp din bakrusens fulla skräck genom att dölja dina sinnen igen, men det kommer fortfarande att vänta runt hörnet. Att dricka så snart du vaknar är också en höjd sluttning och inte en vana du vill komma in i. "

Steka upp. "Att äta en högkolmjöl kan hjälpa din kropp att absorbera långsammare alkohol. Tyvärr kommer det bara att fungera innan du börjar dricka, inte nästa morgon. Även om du modigt tacklar en fullständig engelska, bör du komma ihåg att den höga fetthalt kan störa din redan bräckliga mage. "

Svettas ut. "Din kropp tar ungefär en timme att bearbeta varje alkoholhaltig dryck, så det går redan för sent för att" svettas ut "av ditt system. du är uttorkad, det är väldigt viktigt att du har lite vatten och inte överdriver dig själv. "

Kaffe. "Kaffe väcker dig på morgonen och håller dig vaken hela dagen. Tyvärr är det också ett diuretikum vilket innebär att du får dig att gå till toaletten mer och göra det svårare att rehydrera."

.

Och de som gör det

Drick mindre. "Det här är ett säkert sätt att undvika en baksmälla och det är värt att komma ihåg att dricka inte är en ras. Ingen vill vara den som tar saker för långt och förstör det för alla andra, så låt inte andra diktera takten i din dricka. "

Tanka. "En baksmälla är en av de situationer där förebyggande är bättre än botemedel, och trots vad du kanske har hört är det inte att äta att äta. Det är verkligen en bra idé att koka upp innan du går ut, eftersom" mage din mage "hjälper din kroppen absorberar alkohol långsammare. "

Hydrat. "Som framgår av ovanstående, har du bara ett stort glas vatten mellan varje alkoholhaltig dryck kan verkligen minska effekterna av alkohol. Det hjälper och det kostar inte någonting, så varför inte prova det? Det här är en strategi som vi verkligen behöver normalisera."

Nästa morgon. "I stället för att steka upp, har forskare undersökt mer effektiva sätt att få blodsockernivåerna på igen. Pocherade ägg, sparris och jämn Sprite har föreslagits som ett sätt att påskynda din återhämtning."

Push Doctor är en NHS-beställd online GP-tjänst som låter dig se en läkare på så lite som sex minuter på din smartphone, surfplatta eller dator. Du hittar dem på App Store och Google Play.

Läkares Råd