välbefinnande

Govt-annonsen fokuserar på tonårsmissbruk


välbefinnande Govt-annonsen fokuserar på tonårsmissbruk
Anonim

En ny annons riktad av den prisbelönta regissören Shane Meadows ska visas som en del av en kampanj för att utmana tonåringarnas inställning till missbruk i relationer.

Annonsen, som innehåller en tonårsflicka som missbrukas av hennes kontrollerande pojkvän, ingår i en ny regeringskampanj som syftar till tonåringar för att lyfta fram tecken och konsekvenser av missbruk.

Kampanjen kommer också att innehålla radioannonser, en dedikerad webbplats, broschyrer från hälsodepartementet och en viral film där användare interagerar med en "dröm" pojkvän eller flickvän som då blir missbrukande.

Syftet är att utmana tonåringar att erkänna missbruk i sina egna relationer och identifiera vänner som kan vara offer.

I en kommentar till den viktiga kampanjen sade Meadows: "Teenvåld är ett ämne som ligger nära mitt hjärta när jag växte upp på en plats där våld och mobbning var en integrerad del av livet och accepterades som norm.

"Det är ett budskap som jag grundligt tror på och det är vad de flesta av mina filmer har handlat om - hitta ett annat sätt att leda ditt liv. Det är en mycket kraftfull och värdefull lektion. "

Kampanjen är den första delen av en långsiktig statsstrategi som meddelades i november 2009, kallad "Tillsammans kan vi sluta våld mot kvinnor och tjejer".

Hemsekreterare Alan Johnson tillade: "Vi vill se ungdomar i säkra och glada relationer och det innebär att ta itu med attityderna mot missbruk i en tidig ålder innan våldsmönster kan uppstå.

Att förändra attityder kommer att ta tid men det är viktigt om vi ska stoppa våld mot kvinnor och tjejer.

Läkares Råd