välbefinnande

Regering att ge utbildning om mental hälsa


välbefinnande Regering att ge utbildning om mental hälsa
Anonim

Regeringen ska ge vägledning och utbildning till arbetsgivare om hur man bäst kan övervaka deras anställdas mentala hälsa, enligt psykisk hälsa tsar Louis Appleby.

För närvarande pratar regeringen med arbetsgivare om dess omfattande Action on Stigma-initiativ som är utformat för att hjälpa företag att hantera stress och depression på jobbet.

Att bekämpa dålig psykisk hälsa kommer att bli nästa övergripande fråga på arbetsplatsen för arbetsgivare, enligt Mr Appleby.

Han sa: "Det accepteras att fler människor kommer att möta fler utmaningar i relation till mental hälsa.

"Men det finns en lång väg att gå som ett samhälle tills vi helt stöder mental hälsa. Regeringens roll är att ge vägledning för arbetsgivare i denna fråga."

Hittills har konsultationer visat att arbetsgivarna är angelägna om information och utbildning om psykiska problem, tillade Appleby.

Regeringen har kommit med sex "anti-stigma" -policyer för arbetsgivare, vilket innefattar att man inte nekas anställning på grund av psykisk sjukdom, uppmuntrar till medvetenhet om psykiska problem och främjar en kultur av respekt och värdighet för alla.

Klinisk depression kännetecknas av intensiv sorg, melankoli och förtvivlan.

© Adfero Ltd

Läkares Råd