välbefinnande

Regeringsexperter utfärdar råd om småbarnsaktivitetsnivåer

välbefinnande Regeringsexperter utfärdar råd om småbarnsaktivitetsnivåer
Anonim

Regeringens hälsoexperter har för första gången publicerat råd till föräldrar om fysisk aktivitet för småbarn.

De överordnade läkare för England, Wales, Skottland och Nordirland har utfärdat vägledning för att återspegla den senaste forskningen.

Enligt vägledningen bör barn under fem år som har lärt sig att gå vara aktiva i tre timmar varje dag.

Det rekommenderas också minsta aktivitetsnivå för fem till 18-åringar - vem bör göra måttlig till kraftig träning i minst 60 minuter varje dag - och för 19 till 64-åringar som rekommenderas att göra 2, 5 timmar måttlig till kraftig övning varje vecka.

Sally Davies, Storbritanniens chefläkare, sade: "Ta aktiviteten har enorma hälso- och välmåendefördelar. Det skyddar mot många av de största orsakerna till den tidiga döden, som hjärtsjukdomar och stroke, och kan främja god mental hälsa.

Just förra veckan (4 juli) publicerade University of Worcesters idrotts- och idrottsinstitut en studie som visat att föräldrar tenderar att överskatta sina barns fysiska nivåer.

Forskningen, som rapporterades av Guardian, fann att en typisk nio till tio år gammal gjorde bara 33 minuter av måttlig till kraftig övning varje dag, medan deras föräldrar trodde att de hade ett genomsnitt på 271 minuter.

Läkares Råd