välbefinnande

Regeringen försenar förbud mot tobaksvisning

välbefinnande Regeringen försenar förbud mot tobaksvisning
Anonim

Regeringen har bekräftat att lagstiftning som förbjuder display av tobak i butiker kommer att fortsätta, även om den kommer att införas något senare än planerat.

Detaljer om sin nya Tobak Control Plan presenterades idag (9 mars) för att markera Rökfria dag.

Under planen är butiksdeklarationer av tobaksvaror förbjudna i stora butiker i England från april 2012 och i alla andra butiker från april 2015.

Under tiden kommer ett samråd om vanlig förpackning för cigaretter och andra tobaksvaror.

Regeringen har också bekräftat att ett förbud mot cigarettautomater fortsätter som planerat i oktober.

Hälsosekreterare Andrew Lansley beskrev rökning som en av de största och mest envisa utmaningarna inom folkhälsan.

Han sade: "Vi vill göra allt vi kan för att hjälpa människor att välja att sluta röka och uppmuntra unga att inte börja röka i första hand.

"Vi ska hjälpa lokala samhällen att ta ett omfattande tillvägagångssätt för att minska rökning så att vi kan ändra sociala attityder till rökning."

Regeringen har som mål att minska rökningstal i England från 21, 2 procent till 18, 5 procent eller mindre bland vuxna i slutet av 2015.

Det hoppas också att sänka räntorna från 15 procent till 12 procent eller mindre bland 15-åringar och från 14 procent till högst 11 procent bland gravida kvinnor.

British Heart Foundation välkomnade Tobak Control Plan, i synnerhet förbudet mot tobaksvisning.

Policy- och kommunikationsdirektör Betty McBride sa: "Även om vi är lite besvikna, försvinner visningsförbudet. Det kommer att hjälpa till att hindra industrin från att marknadsföra sina produkter till barn och kommer långt att hjälpa unga människor att undvika en livstid av missbruk och hälsoproblem.'

Läkares Råd