välbefinnande

Regeringen citerar förbättringar inom diabetesvård


välbefinnande Regeringen citerar förbättringar inom diabetesvård

Project Cybersyn and Military Fridges: Citation Needed 4x02 (Juli 2019).

Anonim

Diabetesvård förbättras och fokuserar mer på förebyggande åtgärder, enligt en ny statsrapport.

Hälsovårdsrapporten hävdar att NHS gör särskilda framsteg när det gäller att identifiera personer med odiagnostiserad diabetes samt att identifiera de som riskerar diabetes och behöver förändra sin livsstil.

I genomsnitt har 2 000 personer diagnostiserats med diabetes varje vecka under de senaste fem åren och ett större antal personer övervakas nu av deras läkare rutinmässigt för att minska risken för komplikationer.

Hälsa minister Ann Keen sa att NHS blir "bättre och bättre att identifiera människor med diabetes och att stödja dem för att hantera deras tillstånd".

Hon sade att förebyggande är särskilt relevant för diabetes och att programmet "Putting Prevention First" bör hindra tusentals människor från att utveckla diabetes varje år.

Dr Rowan Hillson, nationell klinisk chef för diabetes, tillade att NHS har svarat "imponerande" på den nationella serviceramen och att ett växande antal människor nu får god rutinvård.

Riskfaktorer för typ 2-diabetes är att vara överviktiga eller ha en stor midja, har en familjär historia av diabetes och är över 40 år - eller över 25 år för personer med svart eller sydasiatiskt ursprung.

© Adfero Ltd

Läkares Råd