hårvård

Gen upptäckte att redheads ser yngre ut längre


hårvård Gen upptäckte att redheads ser yngre ut längre
Anonim

De är ofta föremål för orättvis stereotypning, men det verkar som att när det gäller åldrande graciöst kommer människor med rött hår att ha det sista skrattet: forskare i Nederländerna har upptäckt att genen som håller människor som ser yngre längre är samma gen som ger rött hår och rättvis hud.

Forskare vid Erasmus University i Rotterdam studerade ansikten på nästan 2 700 äldre nederländska européer och fann att de som bär en variant av MC1R- genen (mest förekommande hos rödhåriga) såg i genomsnitt två år yngre än de faktiskt är.

MC1R, som främst påverkar hudfärgen, är också känd för att spela en roll i andra biologiska processer som inflammation och reparation av DNA-skador, så det är ingen överraskning att det blir att människor ser unga ut. Professor Dr Manfred Kayser, som medverkade i studien, sa:

"För första gången har man hittat en gen som delvis förklarar varför vissa människor ser äldre ut och andra är yngre för sin ålder. Att se unga för sin ålder har varit en önskan sedan allmäktige."

Nyheten blir ännu bättre för redheads, eftersom det inte bara är externa skådespel som påverkas av MC1R, som har fått namnet "gingergenen". Resultaten tyder också på att personer med genen kan åldras långsammare och därför ha bättre hälsa övergripande, vilket innebär att upplevd ålder är en bra indikator på hur hälsosam någon är i allmänhet. En sådan punkt, tillade professor Kayser:

"Lusten (att se ung) är hänförd till tron ​​att utseendet återspeglar hälsa och fecundity. Faktum är att uppfattad ålder förutspår överlevnad och associerar med molekylära markörer av åldrande."

Front- och sidobilder av varje deltagare analyserades med ett 3DMD-bildbedömningssystem baserat på mer än 25 kriterier, såsom pigmenterade fläckar, rynkor, hudton och ansiktsform. Denna information underkastades sedan en algoritm, som i sin tur kom upp med en "uppfattad ålder".

Författarna som deltar i den senaste forskningen sade att mer utredning skulle behövas för att exakt identifiera hur specifika egenskaper som hudsäck eller hudreparation kunde kopplas till MC1R.

Fler föreställningar är att vara rödhåriga

Rött hår är förknippat med så många positiva saker: mod, individualitet, kreativitet ... Listan är oändlig. Här är tre av de bästa fördelarna:

1. Inget grått hår

Det är inte bara ditt utseende som trotsar åldrandet, men ditt lås också. Det har visat sig att människor med ingefärahår inte blir gråa, men istället behåller deras naturliga pigment mycket längre tid än några blonda eller brunette motsvarigheter. Rött hår försvinner helt med ålder och täcker ett helt spektrum av koppar och rosa blonda färger tills det når en silverfärgad vit.

2. Mer sex

Enligt en studie av den tyska könsforskaren Dr Werner Habermehl har kvinnor med eldstänger sex mer ofta. Det här låter lite fördjupat, men en liknande engelsk studie fann också att de med gingerhår hade sex i genomsnitt tre gånger i veckan, medan blondiner och brunetter bara lyckades två gånger. Du kan inte argumentera med statistiken

.

3. Tjockt hår

I själva verket har redheads mindre hår än blondor eller brunetter, men vilket hår de har räknas för dubbla eftersom det är mycket tjockare än andra typer. Ginger folk har i genomsnitt 90.000 strängar medan blondiner har 110.000 och brunetter har 140.000. Klart mindre faktiskt är mer.

Läkares Råd