välbefinnande

Första veckan i augusti ser ökningen av sjukdomsdöd

välbefinnande Första veckan i augusti ser ökningen av sjukdomsdöd
Anonim

Patienter som tas in på sjukhus i England den första onsdagen i augusti är sex procent mer benägna att dö än de som erkände en vecka tidigare, har en studie funnit.

Forskare vid Dr Foster Unit och Department of Acute Medicine vid Imperial College London studerade data på nästan 300 000 patienter som var infattade på sjukhus i England mellan 2000 och 2008.

De fann att det var en sex procentig ökning av dödligheten för patienter som togs in den första onsdagen i augusti jämfört med föregående onsdag - en trend som upprepades under nio år.

Publicera sina resultat i tidningen PLoS One noterade forskarna att NHS-sjukhus i England fick sitt intag av nyutbildade juniorläkare den första onsdagen i augusti.

Seniorförfattare Dr Paul Aylin, från Dr Foster Unit vid Imperial College London, sa: "Det vi hittat ser ut som ett intressant mönster och vi vill nu titta mer på det här för att ta reda på vad som kan orsaka ökningen.

"Vår studie betyder inte att människor ska undvika att gå på sjukhus den veckan. Det här är en relativt liten skillnad i dödligheten och antalet dödsfall är mycket lågt. "

Medan juniorläkare oundvikligen är mindre erfarna än deras etablerade motsvarigheter, har en separat rapport, publicerad i veckan av National Clinical Assessment Service, funnit att äldre läkare är mer benägna att ifrågasättas om deras prestanda.

Läkares Råd