välbefinnande

Siffrorna visar uppkomsten av kejsarsnittet

välbefinnande Siffrorna visar uppkomsten av kejsarsnittet
Anonim

Storbritanniens kejsarsnitt är mycket över vad som rekommenderas av Världshälsoorganisationen (WHO) nya siffror visar.

Data som presenterades vid Europeiska kongressen för anestesiologi (ESA) avslöjar att mellan 25 och 30 procent av leveranser i Storbritannien är av kejsarsnitt.

Uppdelningen för de fyra nationerna är 25 procent i England, 26 procent i Skottland och Wales och 30 procent i Nordirland.

Sammantaget består Storbritanniens kejsarsnitt av 15 procent akuta förfaranden och tio procent elektiv verksamhet.

Världshälsoorganisationen (WHO) vägledning tyder på att bara 15 procent av födseln ska vara i kejsarsnitt.

Dr Matt Wilson, en klinikforskare vid National Institute for Health Research och seniorlärare vid anestesi vid University of Birmingham, föreslog att trenden kan bero på ett antal faktorer, däribland avancerad mammaledighet och förbättrad obstetrisk övervakning som möjliggör ett bättre tidigt beslut tillverkning.

"Eftersom kvinnor som tidigare levererat med kejsarsnitt är mer benägna att göra det för ytterligare graviditeter, blir trenden självbärande, " avslöjade han och tillade: "Det finns goda bevis för att vaginala födseln efter kejsarsnittet sjunker .'

Louise Silverton, en talesman för Kungliga Högskolan för barnmorska, kommenterade att ökningen av kejsarsnittet gällde, eftersom det var ett "stort kirurgiskt ingrepp".

Besök ESA: s kongres webbplats - //www.euroanaesthesia.org/sitecore/Content/Congresses/Euroanaesthesia%202013.aspx

Läkares Råd