välbefinnande

Experter revidera jordnötsråd

välbefinnande Experter revidera jordnötsråd
Anonim

Livsmedelssäkerhetsexperter har reviderat sin vägledning om att äta jordnötter under graviditeten mot bakgrund av nya vetenskapliga bevis.

Food Standards Agency (FSA) har rekommenderat att regeringens råd om att undvika jordnötter under graviditet, amning och tidigt liv förändras.

Efter en granskning av nya bevis från FSA: s toxicitetskommitté (COT) har byrån sagt att det inte finns några bevis för att stödja den nuvarande rådgivningen.

"Under tiden är det inte för kvinnor med hög risk att kvinnor som är gravida eller ammar eller som har barn under 3 år ska ändra sina dieter, " informerar FSA: s webbplats.

"Om det finns en familjehistoria med allergi, kan föräldrarna vilja diskutera sitt enskilda fall med sin läkare eller vårdpersonal om de är bekymrade."

En talesman för hälsodepartementet bekräftade att regeringen väntar på formell rådgivning från FSA-styrelsen innan man bestämmer sig för att revidera den nuvarande politiken.

Nyheten följer påståenden att rädslan över mutterallergier skapar onödig "hysteri" bland föräldrarna.

Professor Nicholas Christakis, från Harvard Medical School, skrev i British Medical Journal att samhället var "grovt överreagerande" mot farorna med jordnötsallergier, vilket påverkar cirka två procent av barnen i Storbritannien.

Läkares Råd