välbefinnande

Övning förhindrar ont och smärta

välbefinnande Övning förhindrar ont och smärta
Anonim

Regelbunden motion kan hjälpa till att kväva smärta och smärta i samband med ålderdom, enligt en ny studie.

Forskare vid Stanford Unviersity i Palo Alto, Kalifornien fann att kraftig träning som löpning skulle kunna förhindra att smärtsamma leder och muskler utvecklas senare i livet och kan hämma uppkomsten av artrit.

Författare till studien Dr Bonnie Bruce, som publicerades i Arthritis Research and Therapy denna månad, berättade för Reuters Health att "aktiva vuxna" lägre risk för smärta återspeglade deras större "muskuloskeletala reserv" eller effekten av endorfiner, naturliga smärtdödande kemikalier som släpptes av hjärnan under långvarig motion ".

Forskarna studerade en grupp på 900 vuxna över 50 år och fann att aktiva individer som regelbundet utövade mindre risk att utveckla smärtsamma leder och muskler och tillstånd som artrit under de närmaste 14 åren.

Under hela forskningen var smärta som lidit av aktiva individer 25 procent lägre än de som inte tog motion.

Inte överraskande kanske var aktiva vuxna också yngre och smalare.

Forskargruppen sade att resultaten visade att mer kraftfull träning är mer fördelaktig än försiktiga former av träning, även om aktiva män och kvinnor är mer benägna att drabbas av benfrakturer.

En ny patch avsedd att leverera fortsatt smärtlindring från artrit blev lanserat tidigare i veckan.

BuTrans är inställt på att ersätta tomrummet som lämnats av uttag av smärtstillande medel som Vioxx, som tagits bort från marknaden över rädsla för effekterna av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel.

Den nya plåstret kommer att ge lättnad till arthritisdrabbade i Storbritannien, särskilt de med artros, den vanligaste formen av tillståndet.

Cirka 60 procent av de över 65 i Storbritannien har måttlig till svår artrit i ett eller flera leder.


© Adfero Ltd

Läkares Råd