hjärnan och nervsystemet

Epilepsi och PMS

hjärnan och nervsystemet Epilepsi och PMS
Anonim

Fråga

Jag har grand mal epilepsi.

Jag faller ut, förlorar samvete, minne och har förlorat min urin när jag var yngre.

När jag har blivit äldre har min aura förändrats, när jag börjar min menstruationscykel varje månad får jag okontrollerbara skakningar där jag inte har ett fullt anfall, bara de dåliga skakningarna och det är väldigt irriterande.

När min menstruationscykel stannar på ungefär fyra dagar är allt tillbaka till det normala, inga skakningar om jag inte blir kall eller sömnbrist.

Är min menstruationscykel orsakad av dessa våldsamma utbrott eller behöver jag en noggrann EEG med min neurolog eller någon annan typ av läkare?

Varje månad får jag PMS (om det inte är tillräckligt illa) plus dessa våldsamma skakningar där det är omöjligt att göra någonting eller hålla någonting.

Svar

Jag är ledsen att höra att du har detta problem med epilepsi.

Den medicinska litteraturen är inte särskilt framträdande om förhållandet mellan kvinnligt hormonstatus och epilepsi, men det här är verkligen ett problem jag har stött på tidigare.

Neurologen diskuterade jag ett speciellt fall där kvinnliga patienten hade fler attacker strax före och under hennes tid, kom överens om att detta förmodligen var detta i hennes fall.

Snarare som ett försök och fel, försökte jag min patient (som också hade PMS) på en liten dos av ett läkemedel som heter Rivotril (clonazepam), som har mild sedering och anti-epileptisk verkan.

Ursprungligen tog hon det hela tiden - förutom hennes vanliga medicinering - men senare kunde hon bara använda den som sin period närmade sig.

Jag kan inte säga att det här skulle hjälpa dig, eftersom en serie av en inte är tillräckligt bevis.

Men denna erfarenhet visar att det verkligen är värt att hämta saken med din läkare eller om han inte är glad att försöka med något, då borde du be att se din neurolog igen.

Jag tror inte att en annan EEG kan hjälpa till, men han eller hon kanske kan erbjuda ytterligare behandling eller råd.

Det finns några bra behandlingar för PMS själv, inklusive en grupp läkemedel som kallas selektiva serotoninåterupptagshämmare (SSRI), men dessa måste användas med försiktighet vid epilepsi och du behöver expertråd om detta.

Återigen, en bra anledning att se till att du får diskutera dina nuvarande problem med din neurolog.

Med vänliga hälsningar

Medicinska laget

Läkares Råd