välbefinnande

Den enkla träningen som hjälper dig att veta om det är dags att komma ur ditt förhållande


välbefinnande Den enkla träningen som hjälper dig att veta om det är dags att komma ur ditt förhållande

Pluggkoden: Strategier för matematik (Juli 2019).

Anonim

Majoriteten av oss vill älska och att älska. Vi vill dela våra liv med någon speciell, få någon att skratta med. Så om du är i ett förhållande som inte fungerar - antingen för att det aldrig var riktigt, eller för att det har gått fel - det är oerhört svårt att bestämma huruvida det ska förbli eller inte.

Människor är i svåra relationer för alla möjliga orsaker. Den främsta är att de fruktar att om de ger upp på detta speciella samband - problematiskt men det kan vara - de kommer aldrig hitta någon annan. Det är en mycket kraftig ångest, och jag ser i mina psykoterapi klienter hela tiden.

De har också en tendens att tro att allt kommer mirakulöst att bli bra om de hänger därifrån. Detta gäller särskilt för vuxna som tidigare haft briljanta tider i sitt förhållande - för att de övertygar sig om att de gyllene dagarna med tålamod kommer att återvända. När jag har patienter som är osäkra om att gå eller stanna, ber jag dem att göra brevövningen .

Hur brevövningen fungerar

Allt du behöver göra är att skriva två bokstäver - bokstäver som du kan skicka, eller inte. Den första bokstaven är att någon nära, som godkänner deras förhållande - och i detta brev beskriver de negativa aspekterna av din partner.

Andra bokstaven är till någon som inte godkänner förhållandet, och därmed försöka förklara varför din partner verkligen är rätt för dig. Ta din tid och skriv ner allt i dina två bokstäver som kommer in i ditt sinne. Läs sedan båda bokstäverna, två gånger om dagen, i två veckor. Jag kan inte lova att ditt beslut plötsligt blir magiskt enkelt, men den här strategin hjälper till att göra processen enklare.

En verklig bokstavsövning: Claire och Gavin

Låt oss titta på exemplet på någon jag ska ringa Claire. Självklart har alla hennes detaljer ändrats för att skydda hennes identitet. Claire var 38 år och hade varit i ett förhållande med Gavin i tre år. Han var tandläkare och tjänar en mycket hälsosam lön. Vid en tid hade Claire varit anställd som sin sjuksköterska, men hon arbetade nu för någon annan. De hade flyttat ihop några månader tidigare. Hon hade tidigare pojkvänner men hade aldrig bott hos någon. Gavin var skild. Han hade en son, som han sällan såg.

Claire ville gifta sig och ha barn - och hon kände att tiden löpte ut. Men Gavin föredrog sitt liv som det var. Hon gjorde brevövningen genom att skriva till sin pappa, som gillade Gavin, och till hennes bästa vän Liz, som inte gjorde det.

Kära pappa, jag tänker lämna Gavin och jag vill att du ska veta varför. Det är sant att han tjänar stora pengar och jag vet att du är imponerad av det - för att du vill att någon ska ta hand om din "lilla tjej"! Men jag vill ha massor av andra saker - mer vänlighet och kompisskap till en början. Jag har också aldrig sagt det här men när Gavin har druckit, vilket han gör mycket, säger han förolämpande saker om min vikt och om hur jag inte blir yngre. Han gillar inte heller någon av mina vänner. Faktum är att jag tror att du är den enda personen nära mig som han gillar. Men det är lätt för honom att komma runt dig. Sanningen är att du är imponerad av hans senaste bil och älskar det när han skickar fotbollsbiljetter. Men jag är mindre och mindre intresserad av sina pengar - men jag tror att det blir svårt att gå ifrån det. Du vet att jag vill ha barn. Gavin kommer inte att begå att gifta sig med mig eller att ha en familj. Han säger att han inte vill gå igenom det igen. Det finns en annan sak - han är mycket possessiv, som oroar mig. Han har aldrig träffat mig, men han har kommit nära, vilket är skrämmande. Han är avundsjuk på alla som talar till mig. Och även om jag aldrig vet när han kommer hem, blir han arg om jag inte är tillbaka i huset vid 19:00. Alla mina vänner tror att han kontrollerar. Jag vet inte vad jag ska göra, men jag hoppas att du kommer att stödja mig i vilket beslut jag gör.

Och då skrev hon andra bokstaven till sin vän Liz:

Kära Liz, du vet att Gavin och jag inte går vidare, men jag vill stanna hos honom. Bortsett från allt annat har jag investerat tre år i honom, och om jag inte har några barn med honom kan jag sakna det. Jag menar det är troligt att jag träffar någon ny som vill ha barn och vem vill ha dem genast? Som du vet växte jag upp i en familj med lite pengar och Gavin är en "fångst" - som min pappa alltid berättar för mig. Han kan vara otroligt kärleksfull. Och när vi var första tillsammans var kön briljant. Det händer dock inte så mycket nu. Kanske går vi bara igenom en dålig lapp. Jag vet att han älskar mig eftersom han är avundsjuk på någon annan jag ser, även du. Han är mer intelligent, intressant - och bättre - än de flesta män. Jag skulle vilja tro att dessa saker kommer att räkna med något i slutändan, även om jag alltid verkar vara i telefon till dig att gråta om hur otäckt han kan vara.

Så vad lärde Claire veta om hennes sanna känslor som ett resultat av bokstäverna? För det första stod hon inför det faktum att hennes anledningar att vistas i relationen var mycket mer om moderskap och äktenskap och säkerhet än de gällde hennes kärlek till Gavin. Hon insåg faktiskt att hon inte hade sagt att hon älskade honom i båda brev! Hon började också erkänna att hennes vänner hade rätt om hur Gavin kontrollerade. Och för första gången betrodde hon mig och hennes vänner om hur läskigt han kunde vara.

Sex veckor efter bokstäverna lämnade Claire Gavin för gott. Hon grät mycket - för det mesta om hennes brist på dom att stanna hos honom så länge och om hennes rädsla för att hon aldrig skulle bli en mamma. Men hon kände också en känsla av frihet. Och hon berättade för mig hur mycket bättre hennes liv var nu att hon inte längre trampade på äggskal. Ett par år senare ringde hon mig för att säga att hon hade träffat en mycket fin man som var lärare, och det var inte bara de som giftade sig, men hon var gravid - och de var båda glada.

Många människor känner verkligen att de inte har annat val än att stanna i ett svårt förhållande. Men om du diskuterar om du ska stanna eller gå, tycker jag att brevövningen är precis vad du behöver.

Läkares Råd