sexuell hälsa

Torr vagina


sexuell hälsa Torr vagina
Anonim

Fråga

Medan jag bodde i Nya Zeeland fick jag läkemedlet Ovestin för atrofisk vaginit och jag hade ett utmärkt svar.

Min doktor där sade att jag skulle behöva använda pessaries för livet. När jag besökte min läkare här i Storbritannien fick jag veta att man skulle sluta använda drogen och att om jag behövde behandling skulle jag behöva gå vidare till HRT.

Jag är inte glad att göra detta eftersom jag inte har några andra symtom relaterade till menopausala problem, vilket för mig var för länge sedan nu.

Allt jag behöver är hjälp med en mycket torr vagina. Jag är en väldigt frisk person.

Var vänlig informera mig om det finns någon fara för att använda en östrogenkräm utan att balansera den med progesteron och om inte, finns det något sätt att jag kan få recept på Ovestin för att fortsätta behandlingen?

Jag har inte haft en hysterektomi.

Svar

Jag kan förstå din oro över de motstridiga råd du fått om behandling av atrofisk vaginit.

Det är möjligt att få kontinuerlig behandling med Ovestin-kräm, förutsatt att det inte finns kontraindikationer för behandling och ett antal principer följs.

Cremen ges vanligtvis vid den lägsta dosen som krävs för att kontrollera symptomen för den kortaste tiden som behövs.

Initial behandling kan vara med en applikator 0, 5 mg grädde innehållande 0, 5 mg oestriol, appliceras intravaginalt dagligen i två till tre veckor.

Därefter ges underhållsbehandling två gånger i veckan vid samma dosering.

Det rekommenderas att patientens tillstånd ses över varannan tre månader och behandlingen avbröts i fyra veckor för att ompröva behovet av fortsatt behandling.

Var sjätte månad skulle man genomgå en undersökning, inklusive blodtryck, bröst och bekkenundersökning. Varje vaginal blödning behöver undersökas.

Långvarig exponering för oöppnad östrogen kan öka risken för utveckling av cancer i livmoderns foder. Jag föreslår att du försöker granska för-och nackdelarna med grädde mot HRT med din läkare.

Om du är beredd att acceptera de risker som är involverade och hellre vill ha den kräm som föreskrivs som beskrivits ovan, kan de känna sig i stånd att förskriva det för dig på detta sätt efter en noggrannare diskussion.

Med vänliga hälsningar

Medicinska laget

Läkares Råd