sexuell hälsa

Torr hud på testiklar

sexuell hälsa Torr hud på testiklar
Anonim

Fråga

Jag är en omskuren man. Under de senaste veckorna har huden på mina testiklar blivit ganska torra, och därför lite kliande och ibland öm.

Jag har besökt min klinik för genitourinary medicine (GUM), och de har försäkrat mig att ingen infektion är närvarande. Vattenhaltig grädde förskrives mig, men jag finner att detta faktiskt brinner något.

Jag undrar om det finns något annat jag borde använda - jag har lite Sudocrem och lite E45, men jag är försiktig med att applicera antingen regelbundet om de gör mer skada än bra.

När jag var en pojke fick jag ofta Canesten (som jag led av fimos / balanit), men igen är jag försiktig över att använda sådana behandlingar, särskilt de som innehåller hydrokortison eller någon annan steroid.

Jag är medveten om att en sådan inflammation innebär att jag borde undvika onani eller sexuell aktivitet av något slag, men finns det något annat du kan rekommendera?

Svar

Jag är ledsen att höra om din nuvarande situation. Fenoxietanolkomponenten i vattenhaltig grädde kan ibland leda till bränning på känslig hud och därför kan E45 vara mindre irriterande.

Trots din GUM-kliniks försäkran är det möjligt att du kanske har utvecklat tröst och om problemet inte löser sig med enkla mjukgörare, skulle användningen av Canestencreme vara en förnuftig inställning.

Kontrollera att det bara är Canesten {clotrimazol) utan hydrokortison och var inte rädd för att se över situationen med din läkare om saker inte skulle bli bättre.

Med vänliga hälsningar

Medicinska laget

Läkares Råd