välbefinnande

Torrt januari "förändrar attityd till att dricka"

välbefinnande Torrt januari "förändrar attityd till att dricka"
Anonim

Även om festsäsongen bara närmar sig, kan vissa människor redan tänka på nyårsbeslut, med "Dry January" som ett alternativ för många.

Det här är konceptet att ge upp alkohol under årets första månad, vilket enligt en ny studie från Sussex University kan bidra till att ändra människors dricksvanor för gott och därigenom potentiellt förbättra sin hälsa avsevärt.

Torrt januari leds av välgörenhetsalkoncernen, vilket uppmuntrar människor att begära sponsring under hela sin mån av nykterhet, vilket bidrar till att öka medvetenheten om och pengar för orsaken.

Talare till BBC News, nationell chef för hälsa och välbefinnande vid Public Health England, professor Kevin Fenton kommenterade: "Överkonsumtion av alkohol är en orsaksfaktor i mer än 60 medicinska tillstånd, inklusive cancer, depression och demens och ännu mer än hälften av vuxna som dricker gör det på en nivå över rekommenderad vägledning.

Den nya undersökningen från brittiska forskare visar emellertid att det att ge upp alkohol i en månad hade en positiv effekt på både hälsa och attityd hos många som deltog i Dry January.

Cirka 3.800 deltagare rekryterades för studien, var och en fyllde i ett frågeformulär före stoppet av att dricka i januari 2014 och över 1600 av dessa fyllde i en uppföljningsundersökning i februari. I augusti slutade nästan 900 en tredje och slutgiltig omröstning.

Det visade sig att ge upp alkohol i 31 dagar hjälpte deltagarna att gå ner i vikt, sova bättre och känna sig mer energiska medan över tre fjärdedelar av de som deltog rapporterade en känsla av prestation i slutet av månaden, liksom att ha sparat pengar .

Dessutom tenderade Dry January att få folk att ompröva deras förhållande till alkohol, men experter varnade för att stoppa att dricka i en månad inte betyder att sådana drycker kan hängas på andra årstider utan att påverka hälsan, men den varningen bör fortfarande vara utövas.

Professor Fenton slutsatsen: "Dry January har visat sig vara framgångsrikt för att hjälpa människor att mäta sina drycker och dra nytta av en hälsosammare livsstil."

Läkares Råd