välbefinnande

Att dricka körsbärsjuice kan hjälpa dig att sova ytterligare 84 minuter per natt

välbefinnande Att dricka körsbärsjuice kan hjälpa dig att sova ytterligare 84 minuter per natt

Bekämpa gikt med en naturlig huskur (Maj 2019).

Anonim

Den som har kämpat för att sova kommer att berätta att ingenting är mer försvagande än att inte kunna få de välbehövliga 40 blinkarna.

Så de av oss som är utsatta för sömnlöshet eller har svårigheter att glida av kan vara intresserade av att höra att en ny studie kan ha hittat en oväntad lösning som hjälper dig att sova längre varje natt: dricka körsbärsjuice.

Tart Montmorency körsbärsjuice, för att vara exakt.

Yep, enligt en pilotstudie av forskare vid Louisiana State University Agricultural Center i USA, dricker en liten mängd tärrisjuice varje dag kan bidra till att öka hur länge du sover med nästan en och en halv timme per natt.

Teamet avslutade detta efter att ha frågat äldre volontärer med sömnlöshet att dricka antingen åtta ounces (240 ml) av Montmorency körsbärsjuice eller en placebo både på morgonen och då igen en till två timmar före sängen i två veckor innan de bytte över och upprepa försök i ytterligare 14 dagar.

Och intressant nog, de som hade druckit Montmorency körsbärsjuice sov i genomsnitt 84 minuter längre.

TRY: Biona Tart Cherry Juice

Blodtester visade också att de hade lägre nivåer av aminosyran kynurenin, som har kopplats till störd sömn.

"Insomnia är ganska vanlig bland äldre vuxna och det kan leda till en rad hälsoproblem om de lämnas obehandlade", skrev leadforskare Jack Losso i American Journal of Therapeutics.

"Men många människor är tveksamma att tillgripa mediciner för att hjälpa dem att sova. Det är därför naturliga sömnmedel är allt mer intressanta och efterfrågade."

Dessa data bidrar till den växande kroppen av tidigare forskning som visar liknande resultat som pekar på de potentiella effekterna av Montmorency tart-körsbärsjuice på sömnmängd och kvalitet.

Ytterligare forskning behövs, men forskarna vid Louisiana State University uppmuntras av den betydande ökningen av sömntiden bland de seniora insomniacs som deltog i denna studie.

Från: Prima

Läkares Råd