välbefinnande

"Dubbel dödsfall" för tidiga pensionärer

välbefinnande "Dubbel dödsfall" för tidiga pensionärer
Anonim

Människor som slutar arbeta tidigt är dubbelt så sannolikt att dö än personer som arbetar längre, enligt ny forskning som har bestritt tidigare studier som kopplar ålderdom till förtidspension.

Studien, publicerad av British Medical Journal (BMJ) idag, visade att dödligheten var nästan dubbelt så hög under de första tio år av pension efter 55, jämfört med de som fortsatte arbeta till 65 år.

Forskarna skrev: "Den långsiktiga överlevnaden för personer som går i pension i åldern 55 eller 60 år är inte bättre än de som går i pension vid 55 år.

"Tvärtom förbättrades dödligheten med ökad ålder vid pensionering för personer från både höga och låga socioekonomiska grupper, definierade enligt anställningsgrad."

De tillade att dålig hälsa som tvingade förtidspensionering kan vara en faktor, eftersom överlevnadsklyftan inte kunde förklaras av kön eller socioekonomisk status.

Forskningen genomfördes av Shan Tsai och kollegor från Shell Health Services i Houston, Texas.

Den amerikanska undersökningen tittade på drygt 3300 Texan Shell Oil anställda som pensionerade på 55, 60 och 65 över en 26-årig period.

Män befanns vara mer benägna att dö i en yngre ålder än kvinnor. Personer som hade lägre inkomster skulle sannolikt också dö yngre än de som tjänat mer.

Men efter att ha beaktat skillnader i socioekonomisk status hittade forskare fortfarande ett brett överlevnadsskikt mellan åldersgrupperna.

Forskningen sammanfaller med nya livslängdstal som släpptes tidigare i veckan, vilket uppskattar att pojkar som är födda i Storbritannien i år kan leva till 86-åriga - tre år mer än den statliga aktörsavdelningen (GAD) förutspådde förra året.

Eftersom människor nu lever längre, är regeringen angelägen om att öka pensionsåldern och vunnit fackföreningarna stöd i veckan för att höja pensionsåldern för nya rekryterare till vissa pensionssystem på 65 procent.


© Adfero Ltd

Läkares Råd