välbefinnande

Jobbar homeopati?

välbefinnande Jobbar homeopati?
Anonim

I tider av sjukdom vet vi att majoriteten av människor gör ett möte för att besöka läkaren för att få beprövad medicinsk behandling från en utbildad professionell.

Men vissa patienter föredrar att välja fler alternativa metoder, såsom homeopati.

Men vad är homeopati? Fungerar det faktiskt?

För att lära dig mer om denna historiska behandling och ta reda på om det är effektivt, läs igenom vår guide till homeopati.

Ursprung av homeopati

Människor har praktiserat homeopati sedan de gamla grekiska läkarnas Hippokrates dagar, som levde mellan 460 och 377 BC.

De metoder som vi känner igen idag upptäcktes för drygt två århundraden sedan av den tyska läkaren Samuel Hahnemann, som letade efter en alternativ behandling till de hårda metoder som föredragits av dagens medicinska personal.

Dr Hahnemann noterade att symptom som orsakats av vissa läkemedel ofta liknade dem som var relaterade till de sjukdomar som de brukade behandla, en upptäckt som han kallade "liknar botemedel som".

Vad är egentligen homeopati?

Homeopati är tron ​​att symptom på ett tillstånd kan behandlas med ett ämne som också är känt för att orsaka sådan sjukdom i första hand.

Till exempel upptäckte Dr Hahnemann att kvicksilver skulle kunna användas för att minska symtomen på syfilis, även om intag av ämnet kunde orsaka liknande egenskaper i sig.

Denna behandlingsmetod är fortfarande en populär till denna dag bland de som söker alternativa sätt att bota sjukdomar och administreras ofta till patienter genom högt utspädda former av ett ämne, vanligtvis i form av tabletter.

En process som kallas succussion används för att späda ämnen så att de inte längre är skadliga för kroppen, men kan användas för att behandla tillstånd istället.

För att göra detta späds många behandlingar i vatten flera gånger tills det endast finns ett litet spår kvar av den ursprungliga substansen.

Vad används homeopati för att behandla?

Utövare av homeopati tror att det kan användas för att behandla en mängd olika sjukdomar, inklusive astma, allergier, artrit och högt blodtryck.

Många tycker att det kan behandla mentala hälsotillstånd som stress, ångest och depression, medan vissa också tror att det kan bidra till att förebygga livshotande sjukdomar som malaria.

Medicinsk personal är dock delade över huruvida homeopatiska behandlingar är ett effektivt sätt att bota symptom.

Är det effektivt?

Medan många undersökningar har ägt rum under åren för att avgöra om homeopati faktiskt fungerar, är det inte möjligt att bevisa att det finns en effektiv behandling.

Placebo-effekten - den psykiska känslan av att något fungerar, för att du tror det kommer - har varit kopplat till fall där patienter har rapporterat symtom som förbättras efter administrering av homeopatiska behandlingar.

Vissa hälsoexperter tror att succussion eller utspädningsprocessen är så omfattande för att förbereda ämnen som ska användas i homeopati att ingen av det kan förbli i slutet, vilket innebär att patienter i princip behandlas med ingenting annat än vatten.

När spår kvarstår i vattnet finns det inget bevis på att dessa kan användas som effektiva läkemedel och de accepteras inte av dem som arbetar inom vetenskapens allmänna kanaler.

Utöver detta märktes en rapport som publicerades år 2012 av House of Commons Science and Technology Committee den århundradet "likadana botemedel som" teori som "svag".

Faktorer att vara försiktig med

Det finns för närvarande ingen lagstiftning om homøopati i Storbritannien, vilket betyder att nästan alla kan hävda att vara utövare.

Patienter som söker alternativa medicinska metoder bör också vara försiktiga med att vissa av de ämnen som används i homeopati kan vara skadliga och kan orsaka olyckliga biverkningar.

Homeopatisk medicin kan också störa andra behandlingar, så det rekommenderas att man konsulterar en läkare innan man går vidare med ett alternativt läkemedel, särskilt om de redan tar mediciner för ett annat problem.

Trots detta borde patienterna komma ihåg att så länge som de utförs av en erfaren utövare är homeopatiska behandlingar i allmänhet säkra - och vem vet, det kan till och med finnas bevis för att det är en effektiv form av medicin en dag i framtiden.

Andra läser också:

Akupunktur - är det någon sak ?: Vi tittar på bevisen för användning av akupunktur i en rad tillstånd från ryggsmärta till IBS.

Läkare som använder komplementära och alternativa terapier: Omkring hälften av läkare i Storbritannien ger nu tillgång till terapiformer utanför konventionell medicin. Vi pratar om te fördelar och nedgångar.

Hayfever - komplementära terapier: Hösten påverkar 15-20 procent av den brittiska befolkningen. Men är du en av många som är ordinerad medicin, men kämpar ändå för att få lättnad från dina symtom?

Läkares Råd