välbefinnande

Läkare ska driva NHS förändring "


välbefinnande Läkare ska driva NHS förändring "
Anonim

Läkare bör spela en roll i framtida förändringar i NHS, en djupgående studie av sjukvårdsledare och kliniker har avslutat.

Rapporten från NHS Confederation och Joint Medical Consultative Council, som representerar chefer och kliniker, säger att läkare ofta har känt att de inte har varit tillräckligt inblandade i tidigare reformpolitik.

Detta blev särskilt tydligt i år med komplikationerna kring implementeringen av de nya systemen för yngre doktors rekrytering.

Rapporten föreslår att seniorläkare ska ha utstationeringar där de kan ha roller i beslutsfattande eller i tillsynsorgan som hälso- och sjukvårdskommittén och hälsodepartementet.

"De läkare vi intervjuade accepterade inte att förändringen är något som påläggs ovanifrån och att eventuella förbättringar som de gjort skulle vara antingen ovälkomna eller omedelbart dömda till misslyckande", säger NHS Confederation direktör för politik och medförfattare av rapporten, Nigel Edwards.

"Läkarna vi talade med har uppenbarligen starka åsikter om vilken typ av miljö de skulle vilja arbeta med och hade vidtagit åtgärder för att få fram det. Det finns tydligt stor potential att få kliniker att bidra till att skapa en bättre och effektivare hälsotjänst som kan uppfinna och fullt ut tillgodose patienternas behov.

Professor Bill Dunlop, ordförande för Joint Consultative Medical Council och medförfattare till rapporten lade till: "Det finns en hög grad av engagemang och engagemang bland NHS-läkare och dessa yrkesvärderingar bör utnyttjas för att ytterligare förbättra vård av patienter."

Rapporten kommer före en omfattande översyn av NHS av nyutnämnd hälsovårdsman Lord Darzi, som förväntas utgöra en kliniskt ledd vision för NHS.

© Adfero Ltd

Läkares Råd