välbefinnande

Läkare ledare kräver alkohol sponsring förbjudet


välbefinnande Läkare ledare kräver alkohol sponsring förbjudet
Anonim

Regeringen bör införa ett förbud mot sponsring av sport- och musikhändelser av medlemmar av alkoholindustrin, som doktorsledare har hävdat.

I sitt svar på det senaste samrådet om föreslagen lagstiftning i Skottland hävdade British Medical Association (BMA) att alkoholföretag inte skulle kunna sponsra dessa händelser, eftersom de tungt närvaras av barn och unga vuxna.

"Sponsring av underhållning, sportevenemang och idrottslag har blivit en viktig reklammekanism för alkoholindustrin, säger föreningen.

Pengar tillhandahålls ofta för att underteckna dessa händelser, i utbyte mot företagets logotyp som visas på saker som kepsar och t-shirts.

"Barn och vuxna blir reklamskyltar när de bär dem", hävdade BMA.

Den skotska regeringen överväger begränsningar av koffeinhaltiga alkoholhaltiga drycker, samt utbildning och alkoholkampanjer.

Men BMA vill att den ska gå ännu längre och ta itu med sponsring, liksom att Westminster inför ett lagligt krav för att alla alkoholbehållare ska bära en "framträdande vanligt standardetikett" med information om alkoholinnehållet, den högsta rekommenderade dagliga nivån på alkoholkonsumtion och farorna med överdriven dricks.

BMA är inte den första organisationen att kräva ett förbud mot sponsring av sportevenemang, eftersom Alkoholhälsaalliansen - en grupp med mer än 30 ledande medicinska grupper - nyligen bad om samma åtgärd.

Dessutom vill alliansen se ett slut på reklam för alkoholprodukter på TV.

Läkares Råd