hudvård

Behöver du en hudläkare?


hudvård Behöver du en hudläkare?

Allt du behöver veta om Acne, Rosacea och Pigmentfläckar (Juni 2019).

Anonim

Från hormonella utbrott till torr, grov hud - vi har alla mindre hudproblem från tid till tid. Men när hudproblem kvarstår kan de få stor inverkan på någons komfort, självförtroende och mental hälsa. Psoriasis har kopplats till depression och akne kan påverka andras förtroende. När du går till din läkare är det ett utmärkt första steg i att ta itu med eventuella kvarstående problem eller kroniska hudförhållanden, kanske en dermatologs kompetens bara kan lindra dina symptom - om inte helt avlägsna dem - och återfå något av ditt självförtroende.

Vad exakt är en hudläkare?

Du kan bli förvånad att höra att vi är medicinska läkare som efter vårdskolan är specialiserade på dermatologi innan vi tar avancerade konsulttest. Så en konsult dermatolog är en expert på allt relaterat till hud, hår och naglar och deras medicinska hälsa. Inga andra läkare har samma kompetens eller utbildning.

Vad kan en hudläkare behandla?

Vi är utbildade att diagnostisera och behandla mer än 3000 olika tillstånd hos patienter i alla åldrar från födsel till ålderdom. Dessa inkluderar bland många andra akne, eksem, hudcancer och psoriasis.

Hud, ärr och åldersfläckar

Dermatologer förbättrar också utseendet på deras patients hud, hår och naglar, inklusive att minska svårigheten av ärr som lämnas av akne- eller hudcanceroperation, ta itu med problem med hudpigmentering och eliminera tecken på åldrande, såsom rynkor och åldersfläckar.

Dermatologer använder ett brett spektrum av sofistikerade tekniker för att hantera dessa tillstånd, inklusive kirurgi, laser och ljusterapi, kryoterapi och receptbelagda läkemedel som ska appliceras på huden eller tas oralt.

Vad är en kosmetisk hudläkare?

En kosmetisk hudläkare är en kvalificerad hudläkare med vidare träning i kosmetiska förfaranden för att förbättra hudens utseende, som att ta bort ofarliga molar, behandla solfläckar eller pigmentering, ansiktsrödhet och akneärrbildning. En kosmetisk hudläkare kan också erbjuda anti-aging behandlingar.

När ska jag se en kosmetisk hudläkare?

Om du vill ha någon form av kosmetisk hudbehandling ska du alltid se en kosmetisk hudläkare. De ska på rätt och säkert sätt administrera de många kosmetiska procedurer som finns tillgängliga för huden, såsom rynkbehandlingar, hudfyllmedel och kemiska skalor. Dessa behandlingar kräver en expertkunskap om hudens struktur och fysiologi och dess underliggande vävnader. Denna expertis är en inbyggd del av den medicinska träningen som en hudläkare åtar sig för att kvalificera sig i denna disciplin.

Vad ska jag leta efter när jag väljer en kosmetisk kirurg?

Tyvärr finns det inga strikta lagar eller förordningar i Storbritannien för att förhindra att en person ringer sig till en hudläkare, kosmetisk hudläkare eller hudläkare. Det är därför viktigt att göra dina läxor och kontrollera legitimationen hos din behandlande läkare. Fånga inte ut av någon som låtsas vara något de inte är.

  • Kolla GMC-registeret (General Medical Council). Allt du behöver är den behandlande läkarens namn. Alla kvalificerade brittiska läkare kommer att finnas på GMC-registret
  • Endast en läkare som har fullgjort specialistutbildning inom dermatologi kommer också att vara på "specialistregister" som kan kontrolleras här
  • Om du hittar din behandlande hudläkare inte finns på specialregisteret, var inte rädd för att fråga varför. Den som är välutbildad kommer inte att tänka på frågan
  • Om du letar efter en ackrediterad hudläkare för att utföra en kosmetisk procedur, kolla webbplatser som den brittiska kosmetiska dermatologikoncernen som har GMC-registrerade specialister listade

Hur ser jag en hudläkare?

Det finns ett antal metoder man kan se en hudläkare. Det enklaste sättet är att se din läkare och begära hänvisning till en specialist på NHS. Om din läkare anser att detta är lämpligt och ett tillstånd de inte klarar av att hantera, kommer de att hänvisa till din lokala NHS dermatologiska avdelning.

Om du har privat vård, kan du också begära hänvisning från din läkare till en privat hudläkare för granskning av din hud. Alternativt, om du vill se en hudläkare för ett medicinskt eller kosmetiskt problem, är det möjligt att göra kontakt direkt med deras kontor och ordna en tid.

Var försiktig med vad du läser, så många "experter" är ofta felaktigt kallade hudläkare eller hudläkare. Det är upp till dig att göra dina läxor och dubbelkontrollera vad du läser!

Läkares Råd